Seda Erciş

Seda Erciş

BEKLENEN GÜN GELDİ

BEKLENEN GÜN GELDİ

Ve sonunda EURO 2016 başlıyor. Haftalardır hatta aylardır beklediğimiz gün geldi çattı. Pazar günü ilk maçına çıkacak Türkiye için şimdi heyecanımız daha da arttı. Avrupa şampiyonasında herkesin favori olarak gördüğü ülkeler bulunsa da turnuvada sürprize imza atabilecek birçok takım yer alıyor.

Elbette ev sahibi Fransa A Grubu’nun ve turnuvanın favorisi olarak görünüyor. Müthiş kadrosuyla açık ara önde. İngiltere’nin de gruplarında sürprize izin vermeyeceğini düşünüyorum. İki takım da rahat turlar.

Yine son Dünya Kupası şampiyonu Almanya da C Grubu’nun favorisi. 2008 finali ve 2012 yarı finalinden sonra bu yıl final oynamak isteyecekler. Kadro yapısı ve disipliniyle de bu mümkün görünüyor.

Son şampiyon İspanya, D Grubu’nda sürprize izin vermeyecektir ve rahat tur atlayacaktır. Bu grupta önemli olan Türkiye’nin neler başarabileceği tabi ki.

Son yıllarda özellikle altyapıya yaptığı yatırımlarla birçok dünya yıldızı yetiştiren Belçika E Grubu’nun ve turnuvanın da ‘gizli’ favorisi bence.

F Grubu da kuşkusuz Ronaldo’lu Portekiz, rakiplerinden önde gözüküyor.

Özellikle de Galler, Arnavutluk ve Kuzey İrlanda gibi takımları izlemeyi merakla bekliyorum. Bakalım kimler çıkacak, kimler elenecek.

Şimdi büyük bir heyecanla pazar günü oynayacağımız Hırvatistan maçını bekliyoruz. Oyun stratejisini en iyi uygulayan takım maçı kazanacaktır. Turnuvanın ilk maçını kazanarak iyi bir başlangıç yapmak şuan için en önemlisi görünüyor. Kontrollü bir oyunla Hırvatistan’ı yenerek ikinci maçta oynayacağımız İspanya’ya karşısına moralli bir şekilde çıkmalıyız. Neden olmasın diyelim… İnanmak başarmanın yarısıdır… Ne diyorduk ‘Biz bitti demeden bitmez’…

Bugün Fransa-Romanya maçıyla başlıyoruz.

Şimdiden tüm futbolseverlere iyi seyirler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR