Belçika'da Fetö'ye Tepki Gösteren Bir Türk'ün Evine Daha Baskın

Belçika'da Fetö'ye Tepki Gösteren Bir Türk'ün Evine Daha Baskın
FETÖ'nün püskürtülen darbe girişimine sosyal medyada tepki gösteren Belçikalı Türk vatandaşının evi 6 polis arabasıyla basıldı

BRÜKSEL AA) - Belçika'da yaşayan Türk vatandaşları, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında gösteriler düzenliyor, sosyal medyada da tepkilerini dile getiriyor.

Darbe girişimine tepki gösterenlerden 28 yaşındaki Kenan Aydoğan'ın evi, "nefret yayma ve şiddet" suçlamasıyla basıldı.

Bir arkadaşının, darbe girişiminin ardından FETÖ ile ilgili paylaşımlarda bulunduğunu, kendisinin de bu paylaşımlara yorum yazdığını kaydeden Aydoğan, "Kesinlikle bir yere saldırma yoktu. Zaten darbe girişimi gecesi işten 03.00 civarında çıktım." dedi.

Ancak paylaşımlardan bir gün sonra eve polislerin geldiğini kaydeden Aydoğan, "Bir olay olmuştu, polis çağırdık. 1 saat 47 dakika polisi bekledik ancak böyle bir olayda 6 polis arabası geliyor." diye konuştu.

"PKK'lının evinin basıldığını görmedim"
Bu konuda ayrımcılığa tabi tutulduklarını kaydeden Aydoğan, "28 yıldır burada yaşıyorum, burada doğdum büyüdüm. Bir kere olsun bu PKK terör örgütü üyesinin evinin otomatik silahlarla basıldığını görmedim." dedi.

Belçika'da Hasan Sarıgöz isimli başka bir Türk vatandaşının evi de 3 gün içinde 2 kez basılmıştı.

Muhabir: Hasan Esen

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.