Belediye başkanı dünya ikincisine 10 altın hediye etti

Belediye başkanı dünya ikincisine 10 altın hediye etti
Çankırı Belediye Başknaı İrfan Dinç, İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasında ikinci olan Seyfullah Karadeniz'e 10 altın hediye etti

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediye Başknı İrfan Dinç, İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda ikinci olan Seyfullah Karadeniz'e 10 altın hediye etti.

Karadeniz, dünya şampiyonası dönüşü, beraberinde Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Müdürü Talip Dönmez, antrenörü ve aynı zamanda ağabeyi Seyfettin Karadeniz ile birlikte Başkan Dinç'i makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Dinç, Karadeniz'in 85 kilo grekoromen stilde dünya ikincisi olduğunu hatırlatarak, elde ettiği başarı dolayısıyla Karadeniz'i kutladı.

Karadeniz'in başarının yanında ülkenin tanıtımına da büyük katkı sağladığını belirten Dinç, "Bu kardeşlerimiz derece almakla, ödül almakla kalmıyor şehrimizde ve ülkemizde bu spora gönül veren kardeşlerine örnek model oluyor. Örnek olmalarından dolayı ben Seyfullah kardeşimizi ve hocası Seyfettin Karadeniz kardeşimizi tebrik ediyorum." dedi.

Başarının güreş sporunda gelmesinin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Dinç, "Güreş sporunun günümüzde yaşatılması önemli. Ata yadigarı sporumuzda başarılı sporcularımızın olması bizde ayrı bir gurur ve anlam kazanıyor. Biz ata sporumuzun her zaman yanındayız." ifadelerini kullandı.

Antrenör Seyfettin Karadeniz de Belediye Başkanı Dinç'in her zaman yanlarında olduğunu belirterek, destekleri için teşekkür etti.

Önümüzdeki yıl İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na Türkiye'nin ev sahipliği yapacağını kaydeden Karadeniz, "2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyatları Samsun'da yapılacak. Orada inşallah daha başarılı oluruz." şeklinde konuştu.

Programın sonunda Dinç, takı kurdelesine iğnelediği 10 küçük altını Seyfullah Karadeniz'in boynuna astı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.