Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

BELEDİYE BAŞKANLARINA AÇIK ÇAĞRIMDIR

BELEDİYE BAŞKANLARINA AÇIK ÇAĞRIMDIR

Birkaç defadır Konya, çevre, yeşil, betonlaşma parklar ve yaşanabilir bir çevre edinme ile ilgili yazılar yazıyorum. Bakıyorum da konu muhataplarından kimse üzerine almıyor. Bu adam ne diyor, ne demek istiyor, çağrısı kime, bu çağrılardan ve doğru tespitlerden kim istifade edecek, hakka, sevgiye, muhabbete saygılı insan olmadan kimler kazanacak,  kimsenin umurunda değil.

Açıklıkla ifade ediyorum ki bizim gibi düşünen, toplumun dertleriyle dertlenen ve toplumu ciddi bulan;  düzenli, disiplinli, çevreci, maddi ve manevi değerleriyle temiz, insana ve haklarına saygıya ulaşmanın yoluna gitmede, bu tür eksik veya aldırmasız tavırlar insanı etkilemez.

Aksine daha çok olayların ve konuların üstüne gitmek için tetikler, ayağa kaldırır, avazımız çıktığı kadar bağırtır ve sebebini işletir.

Buna gerek olacağını sanmıyorum. Ancak daha evvel ısrarla üzerinde durduğum bir konu ile ilgili düşüncemizi okuyucularımla yeniden paylaşmak ve yöneticilerimizi de not vermek istiyoruz.

KONU ŞU;

Son zamanlarda eski stadyumun yerine yeni Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasının yapılacak olması yine gündemde. Geçenlerde bir grup arkadaşım konuyu dile getirdi ve yerin konumu ve büyüklüğü dolayısıyla gündeme getirmemi ve tekliflerini sunmamı istedi.

Aslında konu üzerinde geçen sene durmuştum ve ısrarla “eski stadyumun yerinin yandaki DSİ Kampusu ile birleştirilerek yeni bir şehir parkı yapılmasından” bahsetmiştim. Devamında yeni Belediye binası için Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin taşınacak olması sebebiyle de Kombassan Holding binasının belediyeye tahsis edilmesi, mevcut belediye binası yerinin de boşaltılarak alta otopark üste de KTO yanından bir yeşil kuşakla (zaten bir üst geçit var) Kültürpark’a bağlanması gerektiğini ifade etmiştim.

Tekrar ediyorum ki, “ŞEHİR VE RUHU, KÜLTÜRÜ, MEDENİYETİ ve ESERLER” binlerce yıl yaşar ve gelecek nesiller atalarının bıraktıklarıyla övünürler”. Yapılması gereken bu düşünceyi yerine oturtmak ve bugünü geleceğe kalıcı eserlerle bağlamaktır.

Efendiler, biliyorum ki sizler “RANT” düşkünü değil, arsa üreterek oradan aldıklarınızla şehri güzelleştirmek adına çalışmalar yapma üzerine politikalar üretirsiniz. Çoğu zaman bu kararları belediye meclisleri alır ve uygulanır, yani sözüm tüm konu muhataplarınadır. Değerli kardeşler, hanımefendiler ve beyefendiler “bu sözüm sizlere ama aslında kültür, medeniyet ve nihayet insanadır”.

Gerçi Konya ve sorunları ile ilgili gerçek bir Konya sevdalısı Genel Yayın Yönetmenimiz Sevgili Uğur Özteke oldukça ilgileniyor, pek çok konu üzerinde duruyor ama ben de bir kere daha dile getireyim, dikkat çekeyim istedim. Hani derler ya “Et tekrarı Ahsen”, bize de düşen sen, sen ve sen.

Bir Kızılderili atasözü herkese ders olsun “Yanlışı görüp elini uzatmayan, yapan kadar suçludur” diyerek varsa bu yanlışa ortak olmak istemem. 

Allah’a emanet, hayra muhatab olunuz, efendim.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR