Uğur Özteke

Uğur Özteke

Belediye otobüs şoförü izne ayrılırsa

Belediye otobüs şoförü izne ayrılırsa

Güzel bir hafta hiç de güzel olmayan dahası şaka gibi bir gelişme ile başlıyoruz.

Bu tür sevimsiz yazılarımız nedeni ile önce sizlerden sonra da sorumlulardan (!) özür diliyoruz.

Cumartesi günü Türk filmlerindeki şakalar gibi, ya da Karadeniz fıkralarındaki gibi bir iddia duyunca inanmak istemedim. Biraz zorladım. Zorladıkça da korktum. Niye biliyor musunuz belki ucu bize dokunur diye (!)

Bakın bize güvenen, inanan çaresizlikten biz garipten yardım bekleyen binlerce okurumuz gibi hiç tanımadığım bilmediğim sosyal medyada arkadaş dahi olmadığımız bir okurumuz bizimle yaşadıklarını nasıl paylaşıyordu;

“Uğur Bey, hayırlı akşamlar.

Ben Akören Avdan Mahallesi nüfusuna kayıtlı bir vatandaşım. Ama 10 senedir Konya’da otururum. Avdan’a gidip gelmek için otobüs 2000 yılından beri sabah 7’de Avdan’da hareket eder, öğlen 2’de de Konya’dan hareket ederdi. Ta ki Cuma gününe kadar.

O günden beri şaka gibi bir şey oldu. Belediye otobüs şoförü 12 ay senelik izne ayrılıyor ve otobüsünü de Akören’deki Konya Büyükşehir Belediyesi garajına teslim ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nde bir tanecik de olsa başka şoför yok mu?

Yok mu da koca otobüs 1 kişiye bağlı.

Bundan 10 gün öncede şoförün oğlu askere gitti diye o gün otobüs çalışmadı. 

Ayrıca yine bu 10 gün içinde otobüs arızalı diye iki üç gün çalışmadı. Bu konu hakkında Allah rızası için bir de bizimle ilgilenirseniz çok seviniriz. Ayrıca Avdan halkı ve buradaki Konya’daki Tekke’ye gidecek olan kişiler adına bizi sevindirirsiniz.“

……………

Bize güvenen okurumuza teşekkür edip duyarlılığı için Allah razı oldu dedikten sonra kendimizce durumu başka kanallardan da öğrenebilir miyiz diye zorlamaya çalıştık.

Allah için hiç zorlanmadık.

Meğer "Sıladan Gurbete” isimli bir Haber Video sitesi varmış. Bu siteyi yapanlardan emek verenlerden bölgesinin ve insanının sesini duyurmaya çalışanlardan Allah bir değil bin kere razı olsun.

Bakın bu sitede 20 Kasım 2015 tarihinde yeni bir video yüklenmiş ve şöyle bir metin yazılmış;

“Konya Akören Avdan Mahallesi ve çevresinde herhangi bir olumsuz durum yaşanmazken Konya Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Müdürlüğü Eski Garaj Hareket Merkezi'nce Avdan Akören Konya otobüs seferi durduruldu. Edinilen bilgiye göre Avdan yolcu otobüsü şoförünün 1 Yıl (12 Ay) izine ayrılması nedeniyle 18 Kasım 2015 Çarşamba günü yolcu otobüsü Akören ilçe merkezinde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi Otobüs Parkına teslim edilerek otobüs seferi durduruldu. Çarşamba gününden bu yana otobüs seferi yapılmazken Avdan Mahalle halkımızın Konya ve Akören ulaşımının kesilmesinin ardından endişeli bekleyişi devam etmektedir. Gelişmelerle sizlerle olmaya devam edeceğiz”…

……………

Vallahi metni olduğu gibi kopyalayıp aldık nokta dahi koymadık.

………..

Bir durumu gurcalarken Avdanlılardan küçük bilgi notu daha geldi. Ama doğru ama eğri orasını bilemem. Güya dün (Pazar günü) Avdan’da bir açılış töreni olacakmış ve Tahir Başkan da törene katılacakmış.

Biz bu satırları yazıp Haber Merkezimize gönderdiğimiz zaman tören ile ilgili bir bilgi bize ulaşmamıştı.

Avdan’daki bu şaka gibi gerçek olayı Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bilgilerine sunarız…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Azim ve irade basiretlilikle bir araya geldiğinde saadet kemale erer.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kağıt toplayan özel araçlar, motorlar özellikle hava karardıktan korku ve dehşet saçmaya devam etmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR