BELEDİYE VE STADYUM ÇALIŞANLARI BAYRAMLAŞTI

BELEDİYE VE STADYUM ÇALIŞANLARI BAYRAMLAŞTI
Belediye ve stadyum çalışanları yeni stadyumda bayramlaştılar.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan Bayramı dönüşü ilk mesai gününde personelle bayramlaştı.

Başkan Akyürek, Yeni Stadyum’da gerçekleşen programda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları ile Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık 3 bin personelin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

KONYA’DA RAMAZAN BİR BAŞKA

Ramazan ayının Konya’da çok özel bir şekilde idrak edildiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Gerçekten Ramazan-ı Şerif’i en güzel şekilde yaşamaya çalışan şehir belki de Anadolu’da Konya’dır. Konya’da Ramazan bir başka idrak ediliyor. Manevi beslenme, manevi terakki, ibadet şuuru ve coşkusu Konyamızı bir bütün olarak kaplıyor. Camilerimiz, sokaklarımız, meydanlarımız, parklarımız, yollarımız caddelerimiz hakikaten neredeyse binalarımız oruç tutuyor. Konya’da ibadet coşkusu her bölgede yaşandı. Özellikle Kadir Gecesi’ndeki görüntüyü hafızalarınıza kaydetmişsinizdir. O gece 40 binden fazla insan Mevlana Meydanı’nda, onun yanındaki caddede, Alaeddin Caddesi’nde adeta bir ibadet kıyamını yaşadılar. Konya gerçek bir İslam şehri fotoğrafını, konumunu, orada bir defa daha gerçekleştirdi. Mevlana Meydanı tesadüfen ortaya çıkmadı. Buranın düzenlenmesi için yıllarca gayret ettik. İl Halk Kütüphanesi’ni yıktık. Yıllarca süren bir projeksiyonla medeniyetimizin ve bir İslam şehrinin görüntüsünü dünyaya verme arzusundaydık. Bu bir gösteriş değildir; bu bir eğitimdir, bu bir şehirlilik bilincidir, bu bir medeniyet şuurudur. Son yıllarda oradan bu görüntüyü de veriyoruz” diye konuştu.

Ramazan ayında 28 ilçeyi ziyaret ederek belediye başkanları, muhtarlar ve meclis üyeleriyle koordinasyon toplantıları yaparak 5 yıllık stratejik plan  altyapısını oluşturduklarını vurgulayan Başkan Akyürek, ilçelerde düzenlenen iftar programlarında da 100 binden fazla kişiyle buluştuklarını hatırlattı.

TÜRKİYE LİDER OLMADAN ORTADOĞU’DA GÖZYAŞI DİNMEYECEK

Ramazan ayı ve bayram boyunca işgalci İsrail’in yıllardır var olan ırkçı, Siyonist uygulamasının devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Özellikle Müslümanlara saldırı için mübarek aylar, mübarek günler seçiliyor. Bu, herkesin gözünü açmalı, bütün Müslümanları uyandırmalı. Adeta İslam dünyası ile, 2 milyara yaklaşan Müslüman dünyayla alay eden bir tavırla Kadir Gecesi’nde, bayramda, Ramazan’da, sahurda, iftarda çocuklar öldürülüyor, kadınlar öldürülüyor, insanlar şehit ediliyor ve bir şehir adeta yok ediliyor. Tabi ki, bu hepimizi derinden yaraladı. Maalesef ki, neredeyse Türkiye’den başka, Sayın Başbakanımızdan, Dışişleri Bakanımızdan, hükümetimizden başka ülkeleri adına ses çıkaran yok. Esas utanılacak olan sanıyorum bu. Cenab-ı Hak’tan yeryüzündeki zulümleri durduracak bir güç vermesini, bir kuvvet vermesini ülkemiz adına diliyoruz. Şunun altını bir defa daha çiziyoruz: Türkiye lider ülke olmadan, Türkiye geçmişte olduğu gibi hak ve adalet dağıtabilecek, zulmü önleyebilecek, iyiliği emredebilecek, kötülükten men edebilecek bir güce kavuşmadığı sürece İslam coğrafyasının gözyaşı dinmeyecek ve zalimler şımarmaya devam edecek” diye konuştu.

SÖZDE DEĞİL, ÖZDE MARKA ŞEHİR

Yapılan yatırımlarla Konya’nın  artık yeni dönemin bir Avrupa şehri konumuna geldiğini kaydeden Başkan Akyürek, büyük yatırımlarla Konya’yı sözde değil, özde marka şehir haline getirdiklerini ifade etti. Bunda bütün belediye çalışanlarının önemli katkısı olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, yeni yatırımlarla Konya’nın gelişiminin devam ettiğini söyledi.

YENİ BİR KONYA MODELİ OLUŞUYOR

Konya’nın şu anda 40 bin kilometrekareden büyük alanıyla dünyanın en büyük belediyesi konumunda olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, şimdi yeni bir Konya modeli oluşturulacağını, şehrin tamamında belediyecilik hizmetlerini yoğunlaştırarak, eksikleri tamamlayarak, yeni dönemin kilometre taşlarını döşeyeceklerini kaydetti. Başkan Akyürek, “Şu anda burada bulunan ve belediyemizde hizmet veren insanlar yeni dönemin kurucusu konumunda. Bu süreci de başarı ile geçireceğimizi görüyorum. Bizden büyük hizmetler bekleniyor. Konya’mızın 584 köyü, kapatılan ve nahiye haline gelen 174 belediyesinin tamamı bugüne kadar yapılamayan ne varsa bunların Büyükşehir ve yeni metropol ilçeler eliyle yapılmasını bekliyor. Ona göre çalışma programlarımızı hazırlayalım, kendimizi ona göre konuşlandıralım. Geceyi gündüzümüze katıp yeni dönemi de başarıyla atlatmış olalım. Böylece Konya modeli dünyada tez konusu olacaktır. Çünkü bu büyüklükte başka bir belediye dünyada yok. Bu büyük bir sorumluluk. Ona göre arkadaşlarımızdan hizmetlerini ve şehrimize olan katkılarını artırarak sürdürmelerini diliyorum” dedi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN
yenistadyum.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.