Uğur Özteke

Uğur Özteke

Belediye Yaptı Da Biz Mi Koymadık?

Belediye Yaptı Da Biz Mi Koymadık?

Bu ramazan ayında yine en çok trafik konuşulacak gibi. Aslında dönüp dönüp, ısıtıp ısıtıp aynı şeyleri yazmaktan biz de sıkıldık. Ama gelişmekte olan toplumlarda insanların olmazsa olmazı olan trafik çilesi her geçen gün büyüyorsa, bunlara bir de sıcaklar, bir de oruç ekleniyorsa gelin siz çıkın işin içinden.

….

Meram, dahası Meram Yeni Yol bu yaza çok güzel bir park ile girdi. Yıllarca kendisine usanacak olan eli bekleyen Evliya Çelebi Parkı gerçekten mükemmel denilebilecek bir düzenleme ile hizmet vermeye başladı. Ve şahit olmuştuk ki Tahir Başkan bu bölgede bir tek ağacın kesilmemesi için bire bir parkı yerinde kontrol etmişti. Park düzenlemesi kafesi ile bu kadar güzel olunca adeta bölgenin cazibe merkezi oluvermişti.

İşte bu noktada sorunlar ortaya çıkmaya başladı.

Bu parkın hizmete girmesi ile bölgedeki mahalle sakinleri ne kadar mutlu oldu ise, yaşanan oto park sorunu, buradan geçmekte olan araç sahipleri ise tıkanan trafikten iki ayda bezmiş durumdalar.

Gecen hafta aldığımız telefon ile yeni bir şey daha öğrendik. Meğer sıkıntı sadece Evliya Çelebi parkını çevreleyen sokak ve caddeler ile sınırlı değilmiş.

Eğitim Fakültesi’nin arka bahçesine bakan Fatih Caddesi’nden bir okurumuz aradı. Bu duyarlı insanımız öylesine doğru ama öylesine de acı yaşanmışlıkları anlatıyordu ki biz dinlemenin dışında aciz kalıyorduk.

Sonra küçük küçük notlar almaya başladık.

Gelin şimdi küçük bir empati yapalım.

….

Siz böyle bir bölgede oturuyorsunuz.

Havalar ısındı, sıcak mı sıcak. Bir yandan da Ramazan ayındayız. Konyalı genel anlamda iftara kadar yarı nefes alır vaziyette. Ancak iftar vakti ezan ile öyle bir canlanır ki sahura bir saat kalıncaya kadar en tembelimiz bile okey, tavla ve karşısındaki ile nargile içme yarışı yapar.

Peki bu bölgede evine gelen vatandaş arabasını nereye koyabilir?

Belediye inşaata ruhsat verirken binaların altında oto park var mı yok mu kontrol eder. Oto parkı olmayan konuta, iş merkezine asla ama asla izin verilmez.

Kağıt üzerinde her şey yasal ve eksiksizdir.

Söz konusu olan bölgede de olduğu gibi icraatta ise asla böyle bir durum yoktur. Herkes otomobilini evinin, apartmanının, iş yerinin önüne kaymak zorundadır. Zaten vatandaşın kullanacağı bir otopark asla söz konusu değildir.

O zaman kim nereyi boş bulursa doldurur. Yer mi yok. İki ön tekeri kaldırıma çıkartabildin mi tamam. Arkası Allah’a emanet. Vuran olursa zaten kabahatli!

…..

Okurumuzun anlattığına göre bir de bölgede fahri trafik müfettişi varsa Konyalının çilesi tamamlanmış olur.

Evinin bulunduğu bölgede otomobilini park edemeyen okurumuz evinin kapısını bile boydan boya araçlarla kapatmış olan otomobillerin tamponlarına sürtünerek girmek durumunda imiş. Ve okurumuz yaşadıklarını gün gün tarih tarih anlattıktan sonra “Ev alıyoruz. Otoparkı yok. Belediye park yaptı da biz mi koymadık?” diyor.

…..

Bir yandan çok güzel eksiksiz kusursuz bir park, diğer yandan park çilesi…

Park çilesi ne kelime? Bölgede trafik öyle yoğundur ki iki araç karşılaştığı zaman bir diğeri geçemeyecek hal almıştır.

Peki bunu gören bilen, belediyeye, polise yapılan şikayetler sonucunda ne yapılmaktadır?  

Mahalle halkı bol bol dua etmektedir…  

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Aslında insanı en çok acıtan şey; hayal kırıkları değil. Yaşanması mümkünken, yaşayamadığı mutluluklardır...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Cami çıkışında sabır ve saygı duygularımıza hakim olabildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR