Belediyeden 2 Bin 500 Kişilik İftar Çadırı

Belediyeden 2 Bin 500 Kişilik İftar Çadırı
Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince, ramazan ayı programları kapsamında kurulan çadırda 2 bin 500 kişi orucunu açtı

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince kurulan çadırda 2 bin 500 kişi iftar yaptı.

Belediye, 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı açık alanında, çocuk, genç, yaşlı 2 bin 500 vatandaşa iftar verdi.

İftar öncesi il müftülüğünde görevli imamlardan oluşan grup, ilahiler seslendirdi. Vatandaşlar, ezanın okunmasıyla oruçlarını açtı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki vatandaşların, huzurun tadını çıkardığını söyledi.

Valilik, belediye ve hayırseverlerin katkılarıyla ramazan ayı boyunca 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı'nda iftar sofrası kurulacağını bildiren Yaman, şöyle devam etti:

"Bu akşam ilk akşamdı. Her akşam bu şekilde devam edecek. Hayırsever vatandaşlarımız da iftarların masraflarını karşılayacak. Görüldüğü gibi ilk akşam olmasına rağmen kalabalıktı. Bundan sonra artarak devam edecek, öyle görünüyor. İnşallah bundan sonra iftarlarımızı Mardinli hemşehrilerimizle birlikte açmayı düşünüyoruz."

Yaman, huzurun bölgeye hakim olduğunu dile getirerek, bunun esnaf ve yatırımcıya katkısı bulunduğunu ifade etti.

Mardin'in, son günlerde huzur kenti olmasının semeresini aldığını aktaran Yaman, "Otellerimiz ve misafirhanelerimiz dolu. Esnafımız huzurlu. Şu anda boş olan dükkanlar restore edilmeye başlandı. İnşallah bu şekilde devam edecek. Bölge artık huzur bölgesi haline geldi." dedi.

Programda daha sonra dua edildi ve ilahiler okundu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.