"Belgesel Film Ve Sosyoloji Atölyesi" 5 Kasım'da Başlayacak

"Belgesel Film Ve Sosyoloji Atölyesi" 5 Kasım'da Başlayacak
İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos ve Altunizade yerleşkelerinde düzenlenecek etkinlikte katılımcılar, sosyoloji kavramlarını, sinematografik dil ve anlatım biçimlerini sinemanın imkanları ile tanıyarak, sinema sanatı üzerinden değerlendirme imkanı bulabi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Şehir Üniversitesi tarafından düzenlenen "Belgesel Film ve Sosyoloji Atölyesi", 5 Kasım'da başlayacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, kapsamlı sinema eğitiminin verileceği atölye, 9 ay boyunca devam edecek.

Atölye kapsamında, Prof. Dr. Ferhat Kentel, Deniz Boz ve Sedat Doğan katılımcılara eğitim verecek. Program kapsamında "Kent, Kapitalizm ve İslamcılık" konulu bir belgesel çalışması da yapılacak.

İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile gerçekleştirilecek atölyede katılımcılar, sosyoloji kavramlarını, sinematografik dil ve anlatım biçimlerini sinemanın imkanları ile tanıyarak, sinema sanatı üzerinden değerlendirme imkanı bulabilecek.

Eğitimler kapsamında belgesel sinema alanındaki sinematografik anlatım modelleri, gerçekliği senaryolaştırma yöntemleri, yaşamı sahneleme kuralları ve bu amaçla kullanılan sinema dili ile sinema tarihinin önemli örnekleri üzerinden uygulamalı çalışmalar yapılacak.

İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos ve Altunizade yerleşkelerinde yapılacak atölyeye, yönetmen Derviş Zaim, Alev Erkilet, Cihan Aktaş, Ümit Aktaş, Coşkun Aral, Mete Çubukçu, Rıdvan Akar, Nazım Alpman ve Lütfü Bergen gibi isimler de konuk olacak.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.