Belgeselden etkilendi evini 'ipek böceği merkezi'ne çevirdi

Belgeselden etkilendi evini 'ipek böceği merkezi'ne çevirdi
Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde 46 yaşındaki Aynur Pak, izlediği belgeselden etkilenerek evinin alt katında hazırladığı tezgahlarda ipek böceği yetiştirmeye başladı

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde, 46 yaşındaki Aynur Pak, izlediği belgeselden etkilenerek evinin alt katını "ipek böceği yetiştirme merkezi"ne dönüştürdü.

Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan Pak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, televizyonda izlediği bir belgeselden etkilenerek ipek böceği yetiştirmeye karar verdiğini söyledi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün desteğiyle KOZABİRLİK'ten ücretsiz ipek böceği yavrusu aldığını belirten Pak, böylece evinin alt katında kurduğu tezgahlarda ipek böceği yetiştirmeye başladığını anlattı.

Aynur Pak, 10 yaşındaki kızı Nisa ile şu anda tezgahlarında 100 binin üzerinde ipek böceği beslediklerini, günde dört kez ipek böceklerine dut yaprağı verdiğini söyledi.

İpek böceklerinin beslenmesi için bahçesine de 280 dut fidanı diktiğini ifade eden Pak, bu yıl yağışlar ve hastalık nedeniyle dut ağaçlarının yapraklarının döküldüğünü, bu nedenle sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

"Herkesten dut yaprağı istiyorum"
Pak, şunları kayretti:

"İzlediğim belgeselden etkilenerek ipek böceği yetiştirmeye karar verdim. Hem merak ettim hem de aile bütçemize katkı olsun istedim. İlk kez bu yıl yetiştiriyorum. Başarılı olmak ve düzenli olarak devam ettirmek istiyorum ancak beslenmeleri için dut yaprağı sıkıntısı çekiyorum. Evime gelen herkesten dut yaprağı getirmesini istiyorum. Bazen komşularım merak edip görmek istiyor. Görmeleri için mutlaka dut yaprağı getirmeleri gerektiğini söylüyorum. Evime gelen herkes de bunu bildiği için dut yaprağı getiriyor.''

Aynur Pak, 15 gün sonra ilk kozaları toplayıp Bursa'ya göndermeyi planladığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.