Belgesiz işçi başına işverene 500 lira ceza

Belgesiz işçi başına işverene 500 lira ceza
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğe göre, 40 meslekte "yeterlilik belgesi" olmayanlar 26 Mayıs'tan itibaren çalışamayacak

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğe göre, 40 meslekte yeterlilik belgesi olmayanlar 26 Mayıs'tan itibaren çalışamayacak. Aralarında inşaat boyacısı, sıvacı, duvarcı ve betonarme demircisinin de olduğu mesleklerde belgesiz işçi çalıştıran iş yerlerinde, işveren veya işveren vekiline kişi başına 500 lira ceza kesilecek.

"Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ"in geçen yıl 25 Mayıs'ta yayımlanması ile "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" işler sınıfından olup, Mesleki Yeterlilik Kurumunca (MYK) standardı yayımlanan 40 meslekle ilgili "Mesleki Yeterlilik Belgesi" zorunluluğu için tanınan sürenin dolmasına sayılı günler kaldı.

Aralarında inşaat boyacısı, sıvacı, duvarcı, betonarme demircisi ve çelik kaynakçısının da olduğu meslekler, 26 Mayıs'tan sonra "Mesleki Yeterlilik Belgesi" bulunmadan yapılamayacak.

Söz konusu tarihten sonra inşaat, otomotiv, enerji ve metal sektöründe belirlenen 40 meslekte belgesiz işçi çalıştıran işyerlerinde, işveren veya işveren vekiline kişi başı 500 lira ceza kesilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.