Bengal kaplanına yoğun ilgi!

Bengal kaplanına yoğun ilgi!
Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesinde yaşamını sürdüren ve soyu tükenmekte olan Bengal Kaplanı, ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor.

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesinde yaşamını sürdüren ve soyu tükenmekte olan Bengal Kaplanı, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesinin 2005 yılından bu güne kadar 16 kaplana ev sahipliğini yaptığını dile getiren Karatay Hayvanat Bahçesi Müdür Vekili Veteriner Fatih Altay, sadece Rusya'dan gelen erkek kaplan Timo ve Kahramanmaraş'tan gelen Teacher isimli dişi kaplandan elde edilen yavrular ile bu sayıya ulaştıklarını söyledi.

Bu yavrulardan 6 kaplanın doğduktan sonra hayatını kaybettiğini, 3 yavru kaplanın ise Kahramanmaraş hayvanat bahçesine 1 çift alageyik ,1 puma ve 1 dişi kurt ile takas yapıldığını, kalan 5 yavru kaplanın halen Karatay Hayvanat Bahçesinde bakımlarının düzenli bir şekilde yapıldığını vurguladı.

Dünyada bulunan tüm Bengal kaplanlarının binde sekizinin Karatay Hayvanat Bahçesinde mevcut olduğunu ifade eden Veteriner Fatih Altay, bakım besleme şartlarının iyi olmasıyla birlikte sağlıklı bir şekilde gelişimlerine devam eden kaplanların halen ziyaretçiler tarafından ilgi ile takip edildiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.