BENİN RePhArt SANAT FESTİVALİ SONA ERDİ

BENİN RePhArt SANAT FESTİVALİ SONA ERDİ
Batı Afrika ülkesi olan Benin’in Cotonue ve Abomey şehirlerinde düzenlenen RePhArt Sanat Festivali sona erdi.

Benin Kültür Bakanlığı’nın ve Royal Prenses Esther Bigo’nun davetlisi olarak Sille Sanat Sarayı adına festivale katılan Reha Bilir, Şadiye Yılmaz ve Şiir Dürüst, festival kapsamında Sille Sanat Sarayı kadın üyelerinin fotoğraf sergisini açtılar. Festivale Benin’in yanı sıra Burkina Faso, Senegal, Fildişi Sahili ve Togo’dan katılan üst düzey yetkililerle yapılan toplantılarda Afrika’da fotoğraf sanatını geliştirebilmek amacıyla önemli kararlar alındı.

royal-kral-majeste-adandedjan-meto-gban-guezo-ile-birlikte.jpg

Festival programı içinde yer alan eğitim seminerlerinde 5 ülkenin fotoğrafçılarına Reha Bilir ve Şadiye Yılmaz tarafından fotoğrafta ışık kullanımı ve fotoğrafta kompozisyon eğitimleri verildi. Benin Royal Kralı Majeste Adandedjan Meto Gran Guezo, Türk fotoğrafçılara katkılarından dolayı teşekkür etti ve iki ülke arasında sanat etkinliklerinin artarak devam etmesini dilediğini belirtti. Cotonue Kültür ve Sanat Müdürü Nesta Cletus Guezo ise iki ülke arasında fotoğraf değişim programlarının başlatılması için gerekli bütçeyi ayırdıklarını ve bunu gerçekleştirmek istediğini açıkladı. Festivale Senegal’den katılan fotoğraf sanatçısı Ousseynou Wade ile yapılan görüşmeler sonucunda da Senegal-Türkiye arasında fotoğraf değişim programlarına bu yıl başlanması kararlaştırıldı. Abomey’de açılan Sille Sanat Sarayı Kadın Üyeler Fotoğraf Sergisi şubat ayı içinde Fildişi Sahili’nde, mart ayı içinde de Senegal’de açılacak. (Zeliha Bozdemir)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.