Benin'de devlet başkanlığı seçimine doğru

Benin'de devlet başkanlığı seçimine doğru
Benin'de halk, devlet başkanını seçmek üzere 6 Mart'ta sandık başına gidecek

TUNUS (AA) - Benin'de halk, devlet başkanını seçmek üzere pazar günü sandık başına gidecek.

Haftasonu yapılacak seçimlerde mevcut Başbakan Lionel Zinsou'yla birlikte 33 aday devlet başkanlığı için yarışacak. Yaklaşık 4 milyon 700 bin kişinin oy kullanacağı seçimlerde, Benin Devlet Başkanı Boni Yayi ise tekrar aday olmadı.

Uzmanlara göre, adaylardan 5'i ekonomik çevrelerden gelmeleri ve kalkınma konusunda liberal görüşlere sahip olmaları açısından benzerlik gösteriyor. Adaylardan eski Benin Başbakanı 64 yaşındaki Makandjou Pascal Irenee Koupaki ve Batı Afrika Kalkınma Bankası eski Müdürü 63 yaşındaki Bio Tchane ekonomi alanındaki tecrübeleriyle favori isimler olarak öne çıkıyor. Yoksulluğun etkili olduğu Afrika ülkesi Benin'de, Koupaki ve Tchane'nin söz konusu alandaki birikimlerinin sandıktan çıkacak oy sayılarını etkilemesi bekleniyor.

Koupaki ve Tchane'nin kariyerindeki en büyük benzerlik ise daha önce ikisinin de Benin hükümetinde ekonomi ve finans bakanlığı görevini üstlenmeleri ve Batı Afrika Devletleri Merkez Bankasında (BCEAO) çalışmaları olarak gösteriliyor.

Bu isimlerin yanı sıra Patrice Talon, Sebastien Ajavon ve Başbakan Zinsou de diğer favori adaylar arasında bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.