Benİstanbul, Uluslararası Nancy Bienali'nde

Benİstanbul, Uluslararası Nancy Bienali'nde
İSTANBUL (AA) - Benİstanbul fotoğraf grubunun "Jeu t'aime Istanbul" sergisi, Uluslararası Nancy Bienali'ne katılıyor.Fotoğrafçı Niko Guido tarafından...

İSTANBUL (AA) - Benİstanbul fotoğraf grubunun "Jeu t'aime Istanbul" sergisi, Uluslararası Nancy Bienali'ne katılıyor.

Fotoğrafçı Niko Guido tarafından kurulan ve yaklaşık 3 yıldır İstanbul'u fotoğraflayan Benİstanbul grubu, Fransa'nın Nancy şehrinde 29 Mart'ta başlayan bienalde Türkiye'yi temsil ediyor.

"İstanbul'da oyun" temasının vurgulandığı sergide, kozmopolit ve sıkışık şehir hayatına rağmen çocukların sokak aralarında ve apartman önlerinde, kendi özgür alanlarını oluşturarak yaratıkları oyunların hikayeleri fotoğraflara taşınıyor.

Şehrin sokaklarının, küçük İstanbullular için ayrıcalıklı bir oyun alanı olmaya devam ettiğini adeta fotoğraflarla kanıtlayan sergide, 40 fotoğraf yer alıyor.

Fotoğraf sanatı için oldukça önemli olan Uluslararası Nancy Bienali, 1979'da fotoğrafçılığa gönül vermiş Jean-Pierre Puton, Michel Garnier, Gilles ve Tristan Leribault tarafından kuruldu.

Genç ve uluslararası kabul görmüş fotoğraf sanatçılarının çalışmalarını, sanatseverlerle buluşturan bienalin programında, halka açık konferanslar, sanat atölyeleri, animasyonlar, video projeksiyonları, okul ziyaretleri yer alıyor.

Bu yılki bienal, 16 Haziran'da sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.