Berat Kandili'nde tarihi camilerde Osmanlı geleneğine uygun ikramlar verilecek

Berat Kandili'nde tarihi camilerde Osmanlı geleneğine uygun ikramlar verilecek
Vakıflar Genel Müdürlüğü, Berat Kandili dolayısıyla yarın tarihi camilerde Osmanlı geleneğine uygun olarak akşam namazından sonra ikramlarda bulunacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Berat Kandili nedeniyle yarın tarihi camilerde Osmanlı geleneğine uygun olarak akşam namazından sonra ikramlar dağıtacak.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, ata yadigarı vakıf eserlerini ihya etme sorumluluğunu üstlenen Vakıflar Genel Müdürlüğü, manevi değerlerin yaşatılmasında da taşıyıcı rol üstleniyor.

Bu çerçevede, yarın idrak edilecek Berat Kandili nedeniyle, 79 ildeki tarihi camilerde, Osmanlı geleneğine uygun olarak akşam namazı ardından 5 bin kişiye ikram verilecek.

İkramlar, Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camisi, İstanbul'da Mihrimah Sultan, Büyük Selimiye, Sultanahmet ve Eyüp Sultan camilerinde, Diyarbakır'da Ulu Cami, Edirne'de Eski Cami'de gerçekleşecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.