Beren Saat, pembe topla basketbol maçında

Beren Saat, pembe topla basketbol maçında
Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Unics Kazan ile oynadığı sezonun ilk Euroleague maçı, meme kanserine dikkat çekmek için oyuncu Beren Saat’in pembe topla yaptığı hava atışıyla başladı.

Dünyada her yıl 1 milyon 400 bin kadının yakalandığı meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla Anadolu Sağlık Merkezi ile işbirliği yapan Anadolu Efes Spor Kulübü’nün ilk Euroleague maçının başlangıcı olan 'Pembe top hava atışını' ünlü oyuncu Beren Saat yaptı. Böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Saat, hastalıkta erken tanının önemini belirterek, “Meme kanserinden korkmayın. Çünkü meme kanseri, erken teşhisle tedavi edilebilen bir hastalık” dedi.

Türkiye’deki meme kanseri hasta sayısının 10 bini bulduğunu söyleyen ASM CEO’su Türkan Özilhan Tacir de özellikle 40 yaş üstü kadınları yıllık meme kontrollerini yaptırmaları konusunda uyardı. 
 


Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Engin Özerhun ise kulüp olarak her zaman sosyal sorumluluk projelerini desteklediğini belirterek, tüm basketbolseverleri meme kanseriyle mücadeleye davet etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.