Bergama SEEOC -2024'e ev sahipliği yapacak

Bergama SEEOC -2024'e ev sahipliği yapacak
SEEOC -2024 Türkiye'nin ev sahipliğinde Ağustos ayında Bergama'da yapılacak.

SEEOC -2024 (South-East European Orienteering Championships) Güneydoğu Avrupa Oryantiring Şampiyonası’nın, Türkiye’nin ev sahipliğinde, 2024’ün Ağustos ayında Bergama’da yapılması kararlaştırıldı.


Eşsiz coğrafi güzellikleriyle doğa sporları merkezi olmaya aday Bergama’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Oryantiring Federasyonu, Spor Toto, IOF ve SEEOA katkılarıyla düzenlenecek Şampiyonaya bine yakın sporcunun katılması bekleniyor.

guneydogu-avrupa-oryantiring-sampiyonasi-2.jpeg
Özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkıda bulunan, akademik başarılarına olumlu yönde katkı sağlayan, kötü alışkanlıklardan uzak tutan Oryantiring sporunu yaygınlaştırmak için ülkemizde ve dünya genelinde birçok organizasyon düzenleniyor. Uluslararası organizasyonlardan biri olan SEEOC Güneydoğu Avrupa Ülkeleri oryantiring Şampiyonası 2024 yarışması parkuru için tarihi ve doğasıyla uluslararası bilinirliği olan Helenistik dönemde “Pergamon” Krallığı'nın başkenti olan antik “Pergamon” kentinin yer aldığı Bergama seçildi.

guneydogu-avrupa-oryantiring-sampiyonasi-3.jpeg
Bu büyük organizasyonun ülkemize verilmesiyle ilgili olarak konuşan Federasyon Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu, şampiyonayla ilgili gerekli hazırlıklara en kısa zamanda başlayacaklarını belirterek “Ev sahipliğini en güzel şekilde yapacağız. Her zaman olduğu gibi bu uluslararası yarışta da misafirperverliğimizi göstereceğiz. Şimdiden ülkemize hayırlı olsun.” dedi
Başkan Çolakoğlu ayrıca önümüzdeki günlerde yarış parkurunda incelemelerde bulunacağını da sözlerine ekledi.

guneydogu-avrupa-oryantiring-sampiyonasi-1-001.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.