Berkehan Mermer sektöre renk katacak

Berkehan Mermer sektöre renk katacak
Hizmet ağlarını genişleterek sektöre yeni bir nefes kazandırmak istediklerini ifade eden Berkehan Mermer Dekorasyon Sahibi Berkehan Gebeş, “Mermercilikte baya eski bir geçmişimiz, yol kat etmişliğimiz var. Sektörde belirli bir standart var" dedi

Berkehan Mermer sektöre renk katacak

Hizmet ağlarını genişleterek sektöre yeni bir nefes kazandırmak istediklerini ifade eden Berkehan Mermer Dekorasyon Sahibi Berkehan Gebeş, “Mermercilikte baya eski bir geçmişimiz, yol kat etmişliğimiz var. Sektörde belirli bir standart var. Bu standardın artık çeşitlenmesi gerektiği düşüncesindeyim. Sektöre yenilikler gelmesi lazım. Bunun için çalışmalarımız var” dedi.

Mutfaklar, günümüzde yemek yenen alanların çok ötesine geçerek, sosyalleşmenin hatta iş hayatının merkezine dönüştü. Bu sebeple tezgahlar mutfak dekorasyonunun önemli bir parçasını oluşturuyor. Bununla birlikte vatandaşlar evlerini yaptırırken en çok dikkat ettikleri ayrıntıların başında mutfak dekorasyonları ile evlerin iç ve dış yüzey kaplamaları geliyor.

dsc-0485.jpg

Baba mesleği olan mermerciliği devam ettirmek ve daha ileriye taşımak maksadıyla 2 yıl önce Berkehan Mermer Dekorasyon’u kuran Berkehan Gebeş, hizmet ağlarını genişleterek sektöre yeni bir nefes kazandırmak istediklerini ifade etti.

Mermercilikte eski bir geçmişleri olduğunu ifade eden Berkehan Mermer Dekorasyon Sahibi Berkehan Gebeş, “Baba mesleği olan mermerciliği devam ettirmek üzere Berkehan Mermer Dekorasyon’u 2 yıl önce kurduk. Babam 40 yıldır mermercilikle uğraşıyor. Babamın amcası da mermerciydi. Mermercilikte baya eski bir geçmişimiz, yol kat etmişliğimiz var. Daha öncesinde bu işi seyyar olarak yapıyorduk. Ekip çalıştırıyorduk. 2 yıldır da düzenimiz bu şekilde. Berkehan Mermer Dekorasyon olarak mutfak tezgahı, denizlik, basamak, küpeşte, lambiri, dekoratif patlatma taşlar, dış cephe, hamam ve havuz gibi hizmetler veriyoruz. Genelde müteahhitlerle birlikte anahtar teslim çalışıyoruz. Onun haricinde mimarlarımızla özel dekorasyon çalışmalarımız var. Mermer çeşitlerimizden bahsedecek olursak, Amasya, Erdemli, Konya Gri, Afyon Gri, Muğla gibi çok farklı mermer portföyümüz var. Tezgahlarda da granit, çimstone, porselen mermer çeşitlerimizi kullanıyoruz” diye konuştu.

‘Sektöre yenilikler gelmeli’

Sektöre yeniliklerin gelmesi gerektiğini, bunun için çalışmalar yaptığını da aktaran Gebeş, “Şuanda apartmanlarda en çok tercih edilen mermerler Amasya bej rengi, Erdemli bej rengi, denizliklerde ise Muğla, Marmara, Konya ve Afyon Gri en çok kullanılan ürünler. Maliyetler attığı için şuan en çok Konya Gri mermer çok tercih ediliyor. Belirli bir standart var. Bu standardın artık çeşitlenmesi gerektiği düşüncesindeyim. Sektöre yenilikler gelmesi lazım. Tabi bunda da belirleyici unsur her şeyde olduğu gibi maliyet. Maliyet artıkça daire fiyatları da ona göre artıyor. Örnek verecek olursak 1.5 milyon liralık daire, o tarz taşlardan yapıldığı zaman 2.5-3-4 milyon liraları bulur. Bu da vatandaşın alım gücünü zorlar. Bu bahsettiğimiz farklı ve özel taşlar genelde villalarda daha çok tercih ediliyor” dedi.

dsc-0487.jpg

‘Amacımız müşteri memnuniyeti’

Evlerine mermer ile ilgili hizmet alacak vatandaşlara tavsiyelerde de bulunan Gebeş şu şekilde konuştu, “Mermer maliyet kadar aslında zevk işidir. Örnek verecek olursak bir mutfak tezgahı bile mutfağın tüm ambiyansını değiştirebilir. Bu nedenle bu işleri yapan ustalarla mutlaka istişare edilmeli. Bir mimarla çalışılıyor olsa dahi mutlaka mermer konusunda ustalardan bilgi alınmalı. Dekoratif olarak güzel dursa dahi belki de tercih ettiğiniz ürün o binada sağlıklı olmayabilir. Bunu bir mimar yada mühendis bilemeyebilir. Bu onların işi değil çünkü. Biz uygulama kısmı olduğumuz için usta her zaman daha iyisini bilir. Usta belki de çıraklığından, ustalığına kadar binlerce ürün gördü, hizmet verdi. Bu nedenle ustalarımızın da tavsiyelerine kulak vermek vatandaşlarımızın yararına olacaktır. Çünkü biz ve ustalarımız karşımızdaki müşteriye göre hareket ediyoruz. Ona göre tavsiyelerde bulunuyoruz. Çünkü öyle ürünler var ki maliyetlerini herkes karşılayamaz. Ama her bütçeye uygun da ürünlerimiz var. İş seçmiyoruz. Çok büyük işlerde yapıyoruz, bir köye gidip 4 denizlik takıp da dönüyoruz. Amacımız müşteri memnuniyeti. Misyonumuzda müşteri küstürmek yok. Biz büyüklerimizden böyle gördük.

dsc-0491.jpg

‘Özel dekorasyon hizmeti’

Yaptıkları özel dekorasyon hizmetlerinden de bahseden Gebeş, “Birkaç yıl öncesine kadar özel dekorasyon işleri almıyorduk. 2 yıldır özel dekorasyon işlerine ilgim arttı. Şuanda bu konuda da müşterilerimize her türlü desteği sağlayabiliriz. Özel dekorasyon hizmeti çok farklı. İşi bitirdiğinizde gördüğünüz yapı size zevk veriyor. İşine duyduğun saygı ve istek artıyor. Örnek verecek olursak Meram’da bir villaya televizyon arkasına farklı patlatma taşlar yaptık. Müşterimiz villanın başka duvarlarına daha bu taşlardan yapmamızı istedi. Ortaya çıkan eser hem bizim hem de müşterimizin çok hoşuna gitti. Özellikle müşterimizin beğenmesi bizi çok daha mutlu etti. Atölyemizde Selman Ustamız mermerden sunum tepsiler, kül tablaları, satranç takımları, hediyelik biblolar ve isimlikler yapılıyor. Hepsi el işçiliği ve çok ustalık isteyen şeyler” ifadelerini kullandı.( Mine Doruatlı)

dsc-0493.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.