Berkin eylemine katılan akademisyene slogan davası

Berkin eylemine katılan akademisyene slogan davası
BERKİN Elvan’ın ölümüyle ilgili olarak Karaman’da yapılan basın açıklamasına katıldığı ve Başbakan Tayyip Erdoğan aleyhine slogan attığı gerekçesiyle akademisyen Elifhan Köse’nin de aralarında bulunduğu toplam 3 kişi hakkında, “hakaret” suçundan dava açıl

Dava dosyasına göre, Gezi eylemleri sırasında evden ekmek almaya giderken kafasına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan ilgili olarak Karaman’da 12 Mart 2014 tarihinde yaklaşık 300 kişinin katılımıyla bir basın açıklaması yapıldı. Cumhuriyet Parkında bir araya gelen grup, hükümet aleyhine çeşitli sloganlar attı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim görevlisi Yardımcı Doç.Dr. Elifhan Köse de eyleme katılarak, atılan sloganlara eşlik etti.

AKADEMİSYENE DAVA

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu eylem nedeniyle aralarında Köse’nin de bulunduğu üç kişi hakkında “hakaret” suçundan dava açtı. Savcı, iddianamede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a müşteki sıfatıyla yer verdi. Savcı Celalettin Evran'ın hazırladığı iddianamede, şüphelilerin Berkin Elvan’ın ölümü ile ilgili olarak Cumhuriyet Parkında bir araya geldiklerini anlatılarak, özetle şunlar kaydedildi: 
“Şüphelilerin, Berkin Elvan isimli şahsın ölümü ile ilgili olarak Karaman Gençlik Kültür Evi Derneği’nin düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldıkları, bu etkinlikte bir kısım sloganlar atıldığı, pankartlar açıldığı, emniyet görevlileri tarafından etkinlikte atılan sloganların görüntü ve ses kayıtları alınmıştır. Görüntüdeki şahısların kimlik tespitlere göre Şüpheli Fatma Eser Gün tarafından iki defa ‘Katil Tayyip hesap verecek’ şeklinde, Şüpheli Mehmet Hüner ve Elifhan Köse tarafından iki defa ‘hırsız Tayyip Erdoğan’ şeklinde sloganlar atıldığı, yapılan kamera kaydı çözümleri ve kimlik tespitleri ile ilgili sloganların şüpheliler tarafından atıldığında tereddüt bulunmamaktadır. Şüphelilerin bu sloganlarla Başbakanlık görevini yürütmekte olan kamu görevlisine karşı görevinden dolayı onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil isnat ettikleri, böylece hakaret suçunu işledikleri CD kayıtları kamera kaydı çözümleri kimlik tespit tutanakları ve tüm dosya kapsamında anlaşılmaktadır.”

''O SLOGANI ATMADIM''

Köse soruşturma kapsamında verdiği ifadede, eyleme katıldığını ancak söz konusu sloganı atmadığını savunarak, “Yapılan basın açıklamasına katıldım. Basın açıklaması sırasında ‘hırsız Tayyip Erdoğan’ sloganını atmadım, çözümü yapılan kamera kaydında elde edilen fotoğraf çıktısındaki kişi benim” dedi.

28 EKİM’DE HAKİM KARŞISINDA

Köse ve arkadaşları, Karaman 1.Sulh  Ceza Mahkemesi’nde 28 Ekim 2014 tarihinde yapılacak duruşmada hakim karşısına çıkacak. Mahkeme hazırladığı tensip tutanağında Erdoğan’ın avukatına iddianame sureti ekli duruşma gün ve saatini bildirir davetiye çıkarılmasına da karar verdi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Başkanı da olan Köse, “Dindar kadın edebiyatı cinsiyet ve beden” alt başlığını taşıyan “Sessizliği söylemek” isimli kitabı ile de gündeme gelmişti.

''MÜVEKKİLİM HEDEF SEÇİLMİŞ''

Köse’nin avukatı Genco Yıldırım, 300 kişilik eylemde sadece üç kişiye dava açıldığını anımsatarak, “Eylem sırasında çekilen görüntüler ayıklanarak, müvekkil hakkında dava açılmıştır. Görüntüler izlendiğinde müvekkile yönelik kamera zoom edilmektedir. Müvekkil hedef gösterilmiştir” iddiasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.