Berlin Büyükelçiliğinde İftar

Berlin Büyükelçiliğinde İftar
Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde Almanya'daki Türk toplumu temsilcileri için iftar programı düzenlendi

BERLİN (AA) - Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, büyükelçilik binasında iftar yemeği verdi.

İftar programına, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Aydın burada yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun dörtte birini oluşturan Müslümanlar için ramazan ayının sevgi ve merhametin yoğun yaşandığı, dargınlıklara son verildiği, iyilik ve güzelliklerle dolu bir ay olduğunu belirterek, ''İslam coğrafyasının her yıl sabırsızlıkla beklediği ramazan ayına hep birlikte erişmiş olmanın saadetini yaşıyoruz.'' dedi.

Bu mübarek ayda İslam coğrafyasında aynı saadeti yaşamaktan mahrum kalan Müslümanların olduğuna işaret eden Aydın, ''Bugün İslam coğrafyasındaki pek çok insanın aynı huzur ve mutluluğu yaşadığını söyleyebilmek maalesef mümkün değildir. Savaş ve çatışma ortamlarının hüküm sürdüğü pek çok İslam ülkesinde milyonlarca insan ramazan ayına bu sene de can korkusu, açlık endişesiyle girdi. Keza ülkelerinde savaştan kaçmak zorunda kalan milyonlarca Müslüman mülteci ramazan ayını yurtlarından ve sevdiklerinden uzakta, içleri buruk şekilde hüzünle karşıladı.'' diye konuştu.

Savaş ve çatışma yaşanan İslam ülkelerinin en kısa sürede barış ortamına kavuşmasını ve buralardaki insanların bundan sonraki ramazan aylarını huzur ve güven içinde idrak etmelerini dileyen Aydın, gönüllerinin bugün onlarla beraber olduğunu söyledi.

Almanya'da yaşayan 3 milyonu aşkın Türkü, Almanya ve Türkiye'yi birbirine bağlayan en önemli beşeri bağ ve güçlü bir köprü olarak gördüklerini dile getiren Aydın, Almanya'da yaşayan Türklerin huzur ve esenliğinin en öncelikili meseleleri olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Aydın, bu ülkede yaşayan Türklerin zaman zaman karşılaştıkları yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı ve ayrımcılığın önünün alınmasında Alman makamlarının kendileriyle aynı hassasiyeti paylaştıklarına inandıklarını belirterek, bu yönde alınan önlemlerin ve yürütülen çalışmaların artırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Aydın, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinirken de ''15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında vatanımızın korunması sırasında canını fedakarca ortaya koyan şehitlerimizi tazim ve rahmetle anıyor, cesur gazilerimizi yürekten selamlıyorum.'' dedi.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.