Beşiktaş 4-1 Olympiakos / MAÇIN ÖZETİ

Beşiktaş 4-1 Olympiakos / MAÇIN ÖZETİ
UEFA Kupası son 16 turu rövanş maçında temsilcimiz Beşiktaş 1-1'in rövanşından Yunan ekibi Olympiakos ile karşılaşıyor.

SAYFA SÜREKLİ GÜNCELLENMEKTEDİR...

Mücadele Olympiakoslu futbolcuların vuruşuyla başladı.

3. dakika: Beşiktaş savunmasından ileriye atılan uzun topta Aboubakar 3 Olympiakoslu oyuncu arasında topu istediği gibi kontrol edemedi.

4. dakika: Olympiakos hızlı atağında sol kanattan geliştirilen atakta yapılan ortaya Gökhan Gönül müdahele etti ve ktop kornere çıktı.
6. dakika: Aboubakar'a atılan uzun pasta Retsos'un Aboubakar'a yaptığı faul sonrasında Beşiktaş tehlikeli bi yerden serbest vuruş kullanacak.
7. dakika: Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta kaleci Leali topu son anda kornere gönderdi. Quaresma bu kez köşe vuruşunu kullandı ancak da Costa topu uzaklaştırdı.
9. dakika: Aboubakar ceza sahası içinde sol tarafta iki oyuncu arasında ortasını yaptı top kornere gitti. Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşunda Olympiakos savunması topu uzaklaştırdı.
10. dakika: GOOLLLLLLLLLLLLLL! TALİSCA'NIN YAPTIĞI ORTADA KALE ÖNÜNDE ABOUBAKAR ŞIK BİR KAFA VURUŞUYLA TAKIMINI ÖNE GEÇİRDİ: 1-0,

BABEL'İN ŞIK VURUŞUYLA SKORU 2-0 YAPTI

31. dakika: Konuk ekip Olympiakos, Elyounoussi'nin ceza sahası içinde yaptığı vole vuruşuyla maçta skoru 2-1'e getirdi.
39. dakika: Beşiktaş'ta Aboubakar orta sahada topsuz alanda rakibine kafa attığı için kırmızı kart görerek oyundan atıldı.
İLK YARI SONUCU 2-1
46. dakika: İkinci yarı Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı.

49. dakika: Olympiakos çok tehlikeli geldi. Beşiktaş ceza sahası içinde yaşanan karambol sonrasında savunma topu son anda uzaklaştırdı.
60. dakika: Beşiktaş Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna Necip dahil oldu.

71. dakika: Olympiakos takımında Romao, Babel'e yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.
75. dakika: BABEL YİNE SAHNEDE! BEŞİKTAŞ HIZLI ATAĞINDA BABEL SERT VURUŞUYLA KALECİYİ BİR KEZ DAHA AVLADI VE SKORU 3-1 YAPTI

83. dakika: Beşiktaş'ta Quaresma oyundan çıkarken yerine Cenk Tosun dahil oldu.
84. dakika: BEŞİKTAŞ'TA CENK TOSUN SAHNE ALIYOR! OYUNA GİRDİKTEN 1 DAKİKA SONRA CENK TOSUN KALECİYLE KARŞI KARŞIYA KALDIĞI POZİSYONDA ŞIK BİR VURUŞ YAPARAK SKORU 4-1'E GETİRDİ.

MAÇ SONUCU: 4-1

İKİ TAKIMIN İLK 11'LERİ

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Mitrovic, Dusko Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Aboubakar.
Olympiakos: Leali, Figueiras, Retsos, da Costa, Cissokho, Cambiasso, Romao, Fortounis, Manthatis, Elyounoussi, Ansarifard

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda bu akşam Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u rövanş maçında konuk edecek siyah-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında yaptığı 193 maçta 71 galibiyet, 42 beraberlik ve 80 mağlubiyet aldı - Siyah-beyazlı takım, teknik direktör Güneş yönetimindeki 15 Avrupa kupası maçında 5 galibiyet, 8 beraberlik alırken, 2 karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

Beşiktaş Olympiakos maçı hangi kanalda saat kaçta canlı yayınlanacak?

Beşiktaş Olympiakos maçı bu akşam saat 21:00'da başladı. Mücadele TRT 1 kanalından şifresiz olarak yayınlanıyor.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında bu akşam Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u konuk eden Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 194. mücadelesine çıktı. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 193 maçtan 71'ini kazandı, 80'ini yitirdi, 42'sinde de berabere kaldı. Avrupa arenasındaki 193 karşılaşmada rakip fileleri 246 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 277 gol gördü.

Beşiktaş-Olympiakos maçına İngiliz hakem

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Beşiktaş ile Olympiakos arasında oynanacak karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonundan hakem Michael Oliver yönetecek. Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda bu akşam Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile yapacağı rövanş maçında İngiltere Futbol Federasyonundan Michael Oliver görevlendirildi.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Oliver'ın yardımcılıklarını Stephen Child ve Stuart Burt gerçekleştirecek. Ian Hussin'in dördüncü hakem olacağı mücadelede Jonathan Moss ile Craig Pawson ilave yardımcı hakem olarak görev alacak.

Beşiktaş’ta Marcelo kadrodan çıkartıldı

Beşiktaş’ta bu akşam oynayıp oynamayacağı merakla beklenen Marcelo’nun durumu belli oldu. Kayserispor maçında sakatlandıktan sonra 2 gün tedavi olan ve dün akşam idmana çıkan Marcelo idmanı tamamlamasına rağmen bu sabah ağrılarının nüksetmesi üzerine kadrodan çıkartıldı. Beşiktaş’ın Olympiakos ile bu akşam saat 21:00’de oynayacağı Uefa Avrupa Ligi son 16 eleme turu rövanş karşılaşmasında Marcelo’nun yerine Matej Mitrovic görev yapacak.

Beşiktaş’ın Olympiakos karşısına Fabricio - Gökhan Gönül - Mitrovic -Tosic -Adriano -Atiba -Oğuzhan - Quaresma -Talisca -Cenk Tosun (Babel) ve Aboubakar onbiri ile çıkması bekleniyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde 100. maç 

Beşiktaş, eski adıyla UEFA Kupası olan ve Avrupa Ligi ismiyle devam eden organizasyonda bu akşam "dalya" diyecek.

Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonunda şu ana dek 99 karşılaşma yapan siyah-beyazlılar, rakiplerini 44 kez mağlup etti. 21 maçta berabere kalan Beşiktaş, 34 mücadeleden ise yenilgiyle ayrıldı. Avrupa Ligi'nde 152 kez gol sevinci yaşayan siyah-beyazlı ekip, kalesinde 121 gol gördü. 

En büyük koz Aboubakar

Beşiktaş'ın Olympiakos ile yapacağı karşılaşmada en büyük kozu Vincent Aboubakar olacak. Siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında şu ana dek 5 gol kaydeden Kamerunlu forvet, son 2 maçta 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

Beşiktaş'ın Avrupa'da bu sezon etkili olan diğer oyuncuları ise Ricardo Quaresma ile Cenk Tosun oldu. İki oyuncu, şu ana dek üçer kez gol sevinci yaşadı. Avrupa kupalarındaki son golünü Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile oynanan karşılaşmada atan ve 4 maçtır suskun kalan Quaresma'nın, siyah-beyazlı formayla şu ana dek 11 golü bulunuyor. Portekizli oyuncu, bu akşamki mücadelede gol atarak Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü sıralamasında yükselmeyi hedefliyor. Beşiktaş'ın tarihinde Avrupa'daki en golcü futbolcusu sıralamasında 14 golle zirvede bulunan Oktay Derelioğlu'nu, 12 golle Bobo takip ediyor. Son maçlarda etkisiz bir görüntü sergileyen Cenk Tosun ise Beşiktaş'ta toplam 6 Avrupa golüne imza attı. Cenk, bir gol bulması halinde siyah-beyazlı formayla Avrupa'da 7 gole sahip Mehmet Özdilek'i yakalayacak.

Beşiktaş'ın bu sezon Avrupa kupalarındaki diğer gollerini Atiba Hutchinson, Adriano Correia ve Anderson Talisca kaydetti. Siyah-beyazlı takımın bir golünü ise Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta William Soares kendi kalesine atmıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.