Beşiktaş Forvette İstikrarı Sağlayamadı

Beşiktaş Forvette İstikrarı Sağlayamadı
Beşiktaş, Aboubakar transferiyle son 4 sezonda 4. farklı hücum oyuncusuyla rakiplere karşı gol arayacak

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş, Alman forvet Mario Gomez'in ayrılığının ardından bu bölge için uzun süreli arayışını Kamerunlu futbolcu Vincent Aboubakar'ın transferiyle sonlandırırken, son 4 sezondaki 4. santrforunu kadroya dahil etti.

Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nın yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başarı kovalayacak Beşiktaş, Aboubakar'ın transferiyle son 4 sezonda ilk 11'de oynaması beklenen 4. farklı isimle hedeflerine ulaşmaya çalışacak.

Portekizli Hugo Almeida ile 2011-2012, 2012-2013 ve 2013-2014 olmak üzere üst üste 3 sezon rakip kalede gol arayan Beşiktaş, 2014-2015'te Senegalli Demba Ba, geçen sezon da Alman Mario Gomez'i forvet oyuncusu olarak kadrosunda bulundurdu. Geçen sezon kiralık olarak forma giyen Gomez'in kariyerine siyah-beyazlılarla devam etmeme kararı almasıyla Beşiktaş, bir kez daha hücum hattında değişikliğe gitti ve Porto'nun 24 yaşındaki Kamerunlu futbolcusu Vincent Aboubakar'ı kiraladı.

Almeida'dan 47 gol
Gomez ve Ba'dan önce Beşiktaş'ın forveti olan Almeida, 3,5 sezon siyah-beyazlı takımda forma giydi.

Siyah-beyazlılarda 2010-2011'in devre arasında görev alan Portekizli oyuncu, 2013-2014 sezonunda Beşiktaş'la yollarını ayırdı. Hugo Almeida, Beşiktaş'ta forma giydiği dönemde ligde 37, Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası'nda beşer olmak üzere toplam 110 maçta 47 gole imza attı.

Gomez, en etkilisi oldu
Beşiktaş'ın Aboubakar'dan önce forvete aldığı oyuncular arasında en etkilisi, geçen sezon kadroda bulunan Gomez oldu.

Fiorentina'dan kiralanan Alman futbolcu, 33 Süper Lig maçında rakip fileleri 26 kez havalandırarak, gol krallığını elde etti.

UEFA Avrupa Ligi'nde 5 maçta takımına 2 gol kazandıran tecrübeli futbolcu, yakaladığı istatistikle adını Beşiktaş tarihine yazdırdı. Geçen sezon resmi maçlarda toplam 28 gol kaydeden Gomez, siyah-beyazlı takımın bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncusu unvanını aldı.

Beşiktaş'ta sadece bir sezon forma giyen Alman futbolcu, 2016-2017'de ülkesinin Wolfsburg takımında kariyerini sürdürüyor.

Demba Ba, hem attı hem para kazandırdı
Siyah-beyazlı takımda 2014-2015 sezonunda yer alan ve ilk 11'in değişmez isimleri arasına giren Senegalli forvet Demba Ba ise bir yıl formasını giydiği Beşiktaş'ta önemli işlere imza attı.

Süper Lig'de 29 maçta forma giyen ve 18 gol kaydeden Demba Ba, 8 Avrupa kupası mücadelesinde ise 8 kez rakip fileleri havalandırdı. Türkiye Kupası'nda da 3 maçta bir kez gol sevinci yaşayan Senegalli futbolcu, toplam 27 gole imza atarak, Mario Gomez'den önce,Beşiktaş'ta bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu oldu.

İngiltere'nin Chelsea Kulübünden 6 milyon avroya transfer edilen Demba Ba, bir sezon formasını giydiği Beşiktaş'tan 13 milyon avro bonservis bedeliyle Çin Süper Ligi ekiplerinden Shanghai Shenhua'nın kadrosuna katıldı.

Forvette verim her sezon arttı
Beşiktaş'ın son 3 sezonda kadrosunda bulundurduğu forvet oyuncuları her sezon verimini artırmayı başardı.

Almeida 2013-2014'te toplam 15 gol atarken, bir sonraki sezon kadroya dahil edilen Demba Ba, resmi maçlarda rakip fileleri 27 kez havalandırdı.

Geçen sezon kiralık olarak Beşiktaş'ta forma giyen Gomez, performans olarak bu oyuncuların üzerine çıktı ve 28 gole imza attı.

Aboubakar, eski golcüleri geçmeye çalışacak
Siyah-beyazlı takım, geride kalan 3 sezonda olduğu gibi 2016-2017'de de farklı bir isimle gol yollarında başarılı olmaya çalışacak.

Beşiktaş'ın son 4 sezondaki 4. farklı forvet oyuncusu olacak Aboubakar, özellikle Demba Ba ve Gomez'in ortaya koyduğu performansın üstüne çıkmaya gayret gösterecek.

Değişmeyen yedek Cenk Tosun
Beşiktaş, ilk 11'de yer alıp takımın gol umudu olacak forvet oyuncu konusunda sık değişikliğe giderken, siyah-beyazlı takımda 3. sezonunu geçiren Cenk Tosun ise yedek forvet olarak konumunu korudu.

Cenk Tosun, Demba Ba ve Gomez ile olduğu gibi Aboubakar ile de büyük bir rekabetin içine girip, ilk 11'de daha fazla yer almaya çalışacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.