Beşiktaş, Napoli'ye Konuk Olacak

Beşiktaş, Napoli'ye Konuk Olacak
Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. haftasında yarın İtalya'nın Napoli takımıyla karşılaşacak

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. haftasında yarın İtalya'nın Napoli takımına konuk olacak.

Grubun ilk maçında deplasmanda Benfica ile 1-1 berabere kalan ve sahasında Dinamo Kiev ile oynadığı karşılaşmadan da aynı skorla ayrılan siyah-beyazlı ekip, ilk galibiyetini Napoli karşısında almaya çalışacak.

Napoli ile Beşiktaş arasındaki mücadele yarın TSİ 21.45'te San Paolo Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmayı, Rusya Futbol Federasyonundan Sergei Karasev yönetecek. Karasev'in yardımcılıklarını Anton Averianov ve Tikhon Kalugin yapacak.

-Napoli için gruptan çıkma şansı


Siyah-beyazlı takımın konuk olacağı Napoli'nin yarınki maç sonunda gruptan çıkma olasılığı bulunuyor.

B Grubu'ndaki ilk iki maçında deplasmanda Dinamo Kiev'i 2-1 ve evinde Benfica'yı 4-2 mağlup eden Napoli'nin 6 puanı bulunuyor. İtalya temsilcisi, Beşiktaş'ı yenip, Dinamo Kiev ile Benfica'nın berabere kalması halinde 3 maç sonunda gruptan çıkmayı garantileyecek.

Napoli, Avrupa kupalarında evinde yaptığı son 18 maçta yenilmedi. Sahasındaki son yenilgisini 2012-2013'te UEFA Avrupa Ligi'nde Viktoria Plzen'e 3-0 mağlup olarak alan İtalya ekibi, evindeki 18 maçta 13 galibiyet ve 5 beraberlikle ayrıldı.

-Avrupa kupalarında 187. maç


Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 187. mücadelesine çıkacak.

Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 186 maçın 68'ini kazanıp 39'unda berabere kalırken, 79 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri 233 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 262 gol gördü.

-Deplasmanda 94. maç


Beşiktaş, Napoli mücadelesiyle Avrupa kupalarında deplasmanda 94. maçına çıkacak.

Avrupa kupalarında, dış sahalarda bugüne dek 93 maç yapan siyah-beyazlılar, bu karşılaşmaların 20'sinde galip geldi, 18'inde berabere kaldı, 55 mücadelede ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.

-Dış sahada 100. golünü arayacak


Napoli karşısında puan arayacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki dış saha maçlarında ayrıca 100. golünü atmaya çalışacak.

Şu ana dek deplasmanda 99 gol atan siyah-beyazlı takım, rakibi karşısında bulacağı olası ilk golle 100. golüne ulaşacak.

Siyah-beyazlı takım, Avrupa'daki dış saha karşılaşmalarında kalesinde 171 gol gördü.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.