Beşiktaş-Osmanlıspor maçından notlar

Beşiktaş-Osmanlıspor maçından notlar
- Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Osmanlıspor'u konuk eden lider Beşiktaş, geçen hafta oynadığı maçın kadrosundan tek değişiklikle sahaya çıktı- Siyah-beyazlı takımda sarı kart cezalısı Olcay Şahan'ın yerine Gökhan Töre forma giydi- Karşılaşmaya yoğ


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Osmanlıspor'u konuk eden lider Beşiktaş, geçen hafta oynadığı maçın kadrosundan tek değişiklikle sahaya çıktı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen hafta deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 yendikleri derbi maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Olcay Şahan'ın yerine Gökhan Töre'yi ilk 11'de görevlendirdi.

Osmanlıspor maçında kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden Güneş, defansı Andreas Beck, Marcelo Guedes, Dusko Tosic ve İsmail Köybaşı dörtlüsünden oluşturdu. Siyah-beyazlı ekipte savunmanın önünde Atiba Hutchinson oynarken, orta sahanın sağında Ricardo Quaresma, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa, sol kanatta ise Gökhan Töre görev yaptı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez forma giydi.

Beşiktaş'ın yedek kulübesinde ise Denys Boyko, Alexis Delgado, Necip Uysal, Kerim Frei, Tolgay Arslan, Serdar Kurtuluş ve Cenk Tosun yer aldı.

Siyah-beyazlı ekipte Mustafa Pektemek ve Veli Kavlak ise maçın 18 kişilik kadrosunda bulunmadı.


- Stat tamamen doldu


Beşiktaş'ın şampiyonluk için sahaya çıktığı Osmanlıspor maçına siyah-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Karşılaşmadan saatler önce Beşiktaş Köyiçi ve stat etrafında toplanmaya başlayan taraflarlar, meşaleler yakıp, şampiyonluk şarkıları söyleyerek eğlendi.

Taraftarlar, 41 bin 903 kişi kapasiteli yeni statları Vodafone Arena'nın tribünlerini tamamen doldurarak takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi.

Siyah-beyazlı takım, bu statta oynadığı Bursaspor ve Kayserispor maçlarını da dolu tribünler karşısında oynamıştı.

Bu arada eski Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'nin de izlediği maçtan önce siyah-beyazlı oyuncu Jose Sosa, ikiz kız bebekleriyle saha içinde poz verdi.


- Tribünde dev pankart


Beşiktaşlı taraftarlar, maç başlamadan önce kapalı tribünde dev bir pankart açtı.

Taraftarların açtığı bin 600 metrekarelik pankartta, kanatlarını açmış kartalın üzerinde futbolcular kupayla resmedildi. Pankartın üzerinde ayrıca "Şampiyon kartal yazacağız" yazısına da yer verildi.


- Kartal Yuvası para bastı


Beşiktaşlı taraftarlar, kulübün lisanslı ürünlerini satan Vodafone Arena'nın içindeki Kartal Yuvası mağazasına adeta akın etti.

Taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle mağazadaki bazı ürünler tükenirken, diğer şubelerden takviye yapıldı.


- Yoğun güvenlik önlemleri


Beşiktaş'ın Osmanlıspor'u konuk ettiği maç için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Müsabakadan önce stat etrafındaki yollar trafiğe kapatılırken, taraftarlar üst aramasından sonra içeri girdi.

Taraftarların stada giriş yaptıkları bazı kontrol noktalarında kargaşa yaşanırken, emniyet görevlileri müdahalede bulunarak olayların büyümesini engelledi.


- Osmanlıspor'da 3 değişiklik


Osmanlıspor ise geçen hafta Bursaspor ile 3-3 berabere kaldığı maça göre, üç değişiklikle sahadaki yerini aldı.

Başkent ekibinde geçen hafta gördükleri kartlarla cezalı duruma düşen Numan Çürüksu ve Advija Vrsajevic ile Aminu Umar, maçın kadrosunda yer almadı. Bu oyuncuların yerine Beşiktaş karşısında Lukasz Szukala, Muhammed Bayır ve Papa Alioune Ndiaye forma giydi.

Osmanlıspor'da futbolcular, maça yeni sezonda giyecekleri formalarla çıktı.

Başkent ekibinin taraftarları kendilerine ayrılan bölümde müsabakayı takip etti.

Karşılaşma Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan askerler ile hayatını kaybeden milli takım eski oyuncularından Güngör Tetik için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.