Beşiktaş'ın ilk 11'inde sürpriz

Beşiktaş'ın ilk 11'inde sürpriz
Temsilcimiz Beşiktaş bu akşam UEFA kupası son 16 turu ilk maçın Yunanistan'ın ekibi Olympiakos'la karşılaşacak. Şenol Güneş, tarihi maçta Beşiktaş'ın ilk 11'ini belirledi. Beşiktaş'ta sürprizler olabilir

Beşiktaş Avrupa arenasında... UEFA Kupası son 16 turu maçında bu akşam temsilcimiz Beşiktaş oldukça kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Olympiakos deplasmanına gidecek olan kara kartal maç öncesi tüm hazırlıklarını tamamlamış durumda. Siyah beyazlılarda Cenk Tosun'un yerine Aboubakar ilk 11'de olması bekleniyor. Beşiktaş Avrupa kupalarında oynadığı son sekiz maçta bir kez yenildi fakat bu maçların hiçbirinde kalesini gole kapatamadı. Tüm sporseverler tarafından mücadelenin canlı yayın bilgileri merak ediliyordu. Canlı yayın bilgileri belli oldu. 

Türk takımları ile Yunan takımları Avrupa kupalarında 21 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçlarda Yunan temsilcileri beş galibiyet alabildi. Beşiktaş daha önce Avrupa kupalarında Yunan takımları ile bir kez eşleşti. 2014/15 sezonunda UEFA Avrupa Ligi gruplarında Asteras Tripolis ile oynadıkları iki maç da berabere bitti. Olympiakos Avrupa kupalarında Türk takımları ile beş kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Olympiakos iki galibiyet aldı.Olympiakos Türk takımları ile Avrupa kupalarında evinde oynadığı iki maçta gol yemedi ve yenilmedi.

ABOUBAKAR VE TOLGAY SÜRPRİZİ

Beşiktaş'ta bu akşam Aboubakar ile Tolgay'ın ilk 11'de maça çıkması bekleniyor. Tolgay, Avrupa'da Hapoel Beer Sheva deplasmanında ilk 11'de başlamıştı.

İŞTE BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL KADROSU:
Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Tolgay, Atiba,Quaresma,Talisca, Babel, Aboubakar

 

Olympiakos Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda şifreli mi?
Olympiakos Beşiktaş maçı 9 Mart Perşembe akşamı saat 23:05'te başlayacak. Mücadele TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak

Beşiktaş Avrupa kupalarında oynadığı son sekiz maçta bir kez yenildi fakat bu maçların hiçbirinde kalesini gole kapatamadı. Beşiktaş Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı son dört maçta bir kez yenildi; öncesindeki altı deplasman maçında ise bir galibiyet alabilmişlerdi. Olympiakos Avrupa kupalarında evinde oynadığı son altı maçta bir kez yenildi ve bu maçların hiçbirinde kaleside birden fazla gol görmedi. Anderson Talisca Beşiktaş forması ile sahaya çıktığı son 13 resmi maçta dokuz gole katkıda bulundu.Hapoel Beer Sheva'nın Avrupa kupalarında bu sezon attığı son dört gol dört farklı isimden geldi. Bu dört golden üçünde asist yapıldı ve bu üç asist de farklı isimlerden geldi.

ŞENOL GÜNEŞ: AVANTAJ YAKALAMAK İSTİYORUZ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş dün Olympiakos maçı için şunları söylemişti: Kazanarak ayrılmak bizim için önemli. İşimizin zorluğunu biliyoruz. Centilmence oynansın. Hem futbola hem de dostluğa katkı yapsın. Kazanmak istiyoruz, o gücümüzün olduğunu düşünüyoruz."

Caner Erkin'in yanı sıra UEFA listesinde yer almamasına rağmen kafileyle Yunanistan'a gelen Ersan Adem Gülüm ile ilgili soruyu yanıtlayan tecrübeli teknik adam şunları söyledi:

"Ersan iyi çalışıyordu. Ciddi müsabaka oynatmadık. Takımla olmak istedi. Zaten takımın kaptanı. Caner daha iyi durumda. Durumuna yarın karar vereceğiz. Birkaç oyuncu daha kenarda kalacaktır. Bütün oyuncuların düşüncesi aynı. İyi kulübüz, birlikte buraya geldik. 'Birlikte hareket edeceğiz.' düşüncesindeler."Güneş, Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ni kazanacak takımlar arasında gösterilmesi konusunda, "Uzun vadede konuşmak yerine basamakları tek tek çıkmak gerekiyor. İki maç var. Yarını düşünüyoruz. İlk maçta avantaj yakalamak istiyoruz. İkinci maçı da kazanırsak tur atlarız. İleriyi görmeye çalışıyorum ama bugünü yaşıyorum." değerlendirmesinde bulundu.                     

Güneş, Olympiakos'un üst üste kötü sonuçlar alması ve teknik direktör Paul Bento ile yollarını ayırmasının kendileri için olumlu olup olmayacağı yönündeki soruya, "Alınan iyi veya kötü sonuçların sonraki karşılaşmayla alakası yok. Bizim maça etkisi olmaz. Hoca değişikliğinin katkısı olabiliyor. Tam tersi de olabilir. Yarın göreceğiz." yanıtını verdi. Güneş, Avrupa Ligi'nde daha yukarılara çıkmaları için futbollarını biraz daha üst seviyeye taşımaları gerektiğini dile getirdi.      

FİKRET ORMAN NE DEMİŞTİ?             

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakipleri Olympiakos karşısında, güçlerini göstermek istediklerini söyledi.             Orman, Yunanistan'ın başkenti Atina'da İstanbullu Rumların kurdukları Tatavla (Kurtuluş) ve Pera (Beyoğlu) spor kulüplerinin ortak kullandıkları tesisleri ziyareti sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın kuvvetli bir takım olduğunu vurgulayarak, "Olympiakos da Yunanistan'ın en önemli kulüplerinden bir tanesi. Onlar kendi evlerinde kazanmak isteyecekler. Olympiakos için 'Yunanistan'ın Fenerbahçe'si' diyorlar. O yüzden daha çok motive olalım. Biz de tabii ki kolay lokma olmadığımızı göstereceğiz." diye konuştu.               

Olympiakos ile erken karşılaştıklarını dile getiren Orman, "Biz biliyorsunuz iki sezon evvel buraya geldik, dostluk maçı yaptık. Geçen sene de onlar geldiler. Keşke finalde karşılaşsaydık." ifadelerini kullandı.               

Orman, Süper Lig'de şampiyonluk yarışına ilişkin ise, "11 maç 33 puan var. Önümüzde çok maç var. Kolay bir şey değil. Rize maçını gördük, kıran kırana bir mücadele oldu. Fenerbahçe ve Galatasaray bizden puan olarak uzak olsalar da, onlar da son dakikada atarak galip geldiler. Zor bir sezon oluyor. Öyle olmasını bekliyorduk." değerlendirmesinde bulundu.            

Tesislere gerçekleştirdiği ziyareti değerlendiren Orman, şunları söyledi:     "İnsanlar ülke değiştiriyorlar ama kalbinin bağlı olduğu takımı değiştiremiyorlar. Bizim Yunanistan'da da Türkiye'den gelen birçok dostumuz, Beşiktaşlı var. O açıdan onlarla bir araya gelmekten dolayı ayrıca mutluyum. Hayatımda unutmayacağım bir gün geçiriyorum. Pinpon, basket takımımızı da yollarız. Burada Beşiktaşlıların sayısını arttırmamız lazım."               

Rum kulüplerin yetkilileri eşliğinde bir süre tesisleri gezen Orman, daha sonra Olympiakos Kulübünün Başkanı Vangelis Marinakis ve yöneticilerle dostluk yemeğine katılmak üzere buradan ayrıldı.      

"İlk hedefimiz gol yememek"  

Olympiakos Teknik Direktörü Vouzas, "Beşiktaş'ın kilit oyuncularını durdurmayı hedefliyoruz. Bunun ardından rakibin zayıf noktalarından yararlanarak gol atmak istiyoruz"  dedi. Vouzas önce gol yememeye çalışacaklarını söyledi.               

Vouzas, maçın oynanacağı Georgios Karaiskakis Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın maçlarda topu kontrolünde tutmaya çalıştığına dikkati çekerek, "Çok yetenekli, iyi oyuncuları var. Yarın ilk hedefimiz gol yememek. Beşiktaş'ın kilit oyuncularını durdurmayı hedefliyoruz. Bunun ardından rakibin zayıf noktalarından yararlanarak gol atmak istiyoruz." diye konuştu.    

Beşiktaş ile yapacakları maçta taraftarın yardımına ihtiyaç duyacaklarını vurgulayan Vouzas, "Onların psikolojisi bizi çok etkileyecek. Yarın olumlu bir atmosfer olacak. Onların yardımıyla olumlu sonuç almayı umuyorum." ifadelerini kullandı.   Yakımındaki bütün oyuncuların önemli olduğunu belirten Vouzas, "Herkes takıma katkıda bulunabilir. En iyi sonuçları almaya çalışıyoruz. Avrupa Ligi'nde devam etmek istiyoruz. O yüzden yarın en iyi sonucu almaya çalışacağız." değerlendirmesini yaptı. Yaptıkları maçlarda ilk dakikalarda gol yediklerini aktaran Vouzas, bunu düzeltmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.                              

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.