Beşiktaş'ta Adriano'ya Görkemli İmza Töreni

Beşiktaş'ta Adriano'ya Görkemli İmza Töreni
Beşiktaş Kulübünde, Barcelona'dan 3 yıllığına transfer edilen Brezilyalı futbolcu Adriano Correia için imza töreni düzenledi

 Beşiktaş Kulübünde, Barcelona'dan 3 yıllığına transfer edilen Brezilyalı futbolcu Adriano Correia için imza töreni düzenledi.

Vodafone Arena'daki törene Adriano'nun yanı sıra kulüp başkanı Fikret Orman, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Cihat Kumuşoğlu, Hüseyin Mican, Candaş Tolga Işık ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu katıldı.

Adriano, doğru zamanda doğru kulüpte olduğunu belirterek, "Başkan Fikret Orman'a ve Umut Güner'e, teknik direktörüme ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bana çok yardımcı oldular. Sevilla ve Barcelona'dan sonra doğru anda doğru kulüpte olduğuma inanıyorum. Bütün tecrübelerimi yeni takımıma aktarmak istiyorum." diye konuştu.

Taraftarların kendisini çok iyi karşıladığını belirten Adriano, İstanbul için söylenenlerin tam aksiyle karşılaştığını vurgulayarak, "Kulüp hakkında kuşkum yoktu. Sevilla ile birlikte Türkiye'ye maça gelmiştim. Burada oynayan arkadaşlarım var. Hepsi kulüp ve şehir hakkında iyi referanslar verdi. Eşimle birlikte şehre gelip görmek istedik. Söylenenlerin tersine farklı bir ortamla karşılaştık. Söylentilerin doğru olmadığını gördüm. Burası güvenli bir ülke. Mükemmel bir şehirdeyim" ifadelerini kullandı.

Adriano "Kazanmaya alışkın takımlardan geldim"
Şampiyonluğa alışan bir oyuncunun sürekli zirvede yer almak istediğinin altını çizen tecrübeli sol bek sözlerine şöyle devam etti:

"Kazanmaya alışık takımlardan geldim. Beşiktaş da kazanmaya alışkın bir takım. Bu ekibin bir parçası olmak istiyorum. Saha içinde ve dışında adaptasyonumu üst seviyeye çekip burada mutlu bir hayat yaşamak istiyorum. İnsan şampiyon olunca başka şampiyonluklar da ister. Şu anda da ilk günkü gibi midemde kelebekler uçuşuyor. Takım arkadaşlarıma baktığımda aynı hisleri paylaştığımızı görüyorum. Beşiktaş için kupalar kazanmaya devam edeceğiz. Beşiktaş bunu hak ediyor."

Adaptasyon sıkıntısı yaşamayacağını düşündüğünü söyleyen Brezilyalı futbolcu, "Adaptasyon sorunu hiç yaşamadık. Saha içinde dil problemim var ama o da tercümanların yardımıyla ortadan kalkıyor. 11 yıl önce Brezilya'dan ayrıldım ve Avrupa'ya adapte oldum. Bir futbolcunun buraya adapte olmaması için hiçbir sebep yok." diye görüş belirtti.

Adriano, eski takım arkadaşı Arda Turan'ın transferde önemli rol oynadığını vurgulayarak, "Arda ilk günden itibaren çok iyi konuştu. Başkanımızla birlikte transferde önemli rol oynayan kişilerden biriydi. Kendisi çok yetenekli bir oyuncu. Barcelona'da kendisine başarılar dilerim." şeklinde konuştu.

Orman: "Barcelona transferde Adriano'ya yardımcı oldu"
İmza töreninde transfer sürecinden bahseden Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Adriano'nun eski kulübü Barcelona'nın transferde tecrübeli oyuncuya yardımcı olduğunu belirtti.

Orman, Beşiktaş'a böyle önemli bir oyuncu kazandırdıkları için mutlu olduklarını kaydederek, "Adriano, şampiyon bir takımdan ayrıldı, şampiyon bir takıma geldi. Burada zorluk çekeceğini düşünmüyorum." dedi.

Beşiktaş'ın transferdeki hedefinin bütçeye uygun, takıma uyum sağlayabilecek oyuncular almak olduğunu söyleyen Orman, "Kulübümüzün ilkelerine uygun bir oyuncu aldığımız için sevinçliyiz. En önemli konu Beşiktaş'ın dünya kulübü olmasıdır. Amacımız burada Avrupa Kupası kaldırmak. Beşiktaş'a benden önce de çok önemli oyuncular geldi. Adriano'dan beklentimiz kariyerini ve tecrübesini hem Beşiktaş'a hem de Türk futboluna vermesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.