Beşiktaş'ta Gökhan Töre'nin sağlık durumu

Beşiktaş'ta Gökhan Töre'nin sağlık durumu
Siyah-beyazlı kulübün sağlık kurulu başkanı Dr. Çetinkaya:"Aldığımız duyumlara göre Ertuğrul Karanlık, Gökhan'ın Almanya'da bir damar cerrahına gitmesi için ön ayak olmuş"- "Oyuncu tedavisinin yapılacağı yeri kendi belirler. Saygı duymamız lazım"

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Sarper Çetinkaya, tedavi için Almanya'ya giden siyah-beyazlı futbolcu Gökhan Töre'yi kulübün eski doktoru Ertuğrul Karanlık'ın tedavi etmediğini belirterek, "Aldığımız duyumlara göre Ertuğrul Karanlık orada bir damar cerrahına gitmesi için ön ayak olmuş." dedi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde siyah-beyazlı takımın antrenmanı sırasında Çetinkaya, basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaptı.

Sosyal medyada Gökhan'ın Ertuğrul Karanlık'la bir fotoğrafının yer alması üzerine sorular yöneltilen Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Aldığımız duyumlara göre Ertuğrul Karanlık, Gökhan'ın Almanya'da bir damar cerrahına gitmesi için ön ayak olmuş. Gökhan, Fenerbahçe maçında sağ ayak bileğine darbe aldı. Damarda şişme oldu. O bölge ezildi. Antrenmanlara da çıktı. Torku Konyaspor maçının ısınmasında ayak üşümeye başladı. Bacak soğuyunca damar sorunu olduğunu anladık. Bizim önerdiğimiz anjiyoydu. Bildiğimiz kadarıyla yapılan da o. Damar balonla açıldı. Damar işi spor hekimlerinin ve ortopedistlerin işi değildir. Bu iş damar cerrahının işidir. Ertuğrul Karanlık ziyarete gitmiş ya da gideceği doktora yönlendirmiş olabilir."


- "Oyuncu tedavisinin yapılacağı yeri kendi belirler"


Çetinkaya, futbolcunun hangi doktora nerede tedavi olacağının kendisinin karar verdiğini ve bunun normal olduğunu vurguladı.

Siyah-beyazlıların sağlık kurulu başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Damardaki balon işleminin yapılması gerekirdi. Bunun Almanya'da, Avusturya'da bir şekilde yapılması gerekiyordu. İnsan ve sporcu hakkı olarak sporculara tanıyı koyup, tedavi belirtmemiz gerekir. Hiçbir sporcuya 'burada tedavi ol' diyemezsiniz. Bizim bilgimiz dahilinde yönetim kurulundan karar çıkarak gitti. Oyuncu tedavisinin yapılacağı yeri kendi belirler. Saygı duymamız lazım. Nerede yapıldığı önemli değil. Ben ona Salzburg'da da doktor önerdim o başka yere gitti."

Gökhan Töre'nin dönüş süreciyle ilgili kesin bir tarih vermeyen Çetinkaya, "Dönüş süreci kullanılacak ilaçlara bağlı. Bazı hastalar, bilekteki anjiyodan sonra kanama olmaması için 1-2 hafta dinlendirilir. Kan sulandırıcı verirseniz, bu sefer sporcu darbeye maruz kaldığı için belki de 2-3 hafta sürer. Almanya'daki bir klinikte anjiyosu yapıldı. Ne kadar ilaç kullanılacağı dönüşü etkiler." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.