Beşiktaş'tan şampiyonluk adımı

Beşiktaş'tan şampiyonluk adımı
Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, Bursaspor'u Cenk Tosun'un 65. dakikada ve Aboubakar'ın 90. dakikada attığı golle 2-0 mağlup ederek Medipol Başakşehir'den liderliği geri aldı ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, liderlik için Bursaspor deplasmanına konuk oluyor. Maç Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile başladı.

Karşılaşmanın ilk 10 dakikasında iki takım da etkili bir gol pozisyonu üretemedi. Topa sahip olan takım konuk ekip Beşiktaş olurken, ev sahibi Bursaspor Siyah-Beyazlılar'a önde baskı uygulayarak organize atak geliştirmesini önledi.

29. dakikada Aboubakar'ın yerde kalmasıyla Beşiktaş etkili bir noktadan serbest vuruş kazandı. Quaresma'nın kullandığı serbest vuruş direğin hemen üzerinden auta çıktı.

Quaresma'dan enfes şut

34. dakikada kullanılan kornerde top Quaresma'ya geldi. Quaresma sağ çaprazdan trivela vuruşunu yaptı, kaleci güçlükle topu kornere gönderdi.

35. dakikada Sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle oyun durdu.

Aboubakar net golü kaçırdı!

40. dakikada Beşiktaş net bir pozisyonu gole çeviremedi. Oğuzhan'ın ceza sahasına doldurduğu topu Marcelo aşırttı, topla buluşan Aboubakar'ın yakın mesafeden şutu direk dibinden auta çıktı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya Beşiktaş başladı. 46. dakikada Quaresma'nın ceza shası dışından şutu dışarı gitti.

52. dakikada Bursaspor, maçtaki en etkili pozisyonuna girdi. Bilalm Kısa'nın ceza sahası dışından şutu farklı şekilde auta gitti.

60. dakikada Fabri müthiş bir pozisyonu kurtardı. Bursaspor'da kaleci Fabri ile karşı karşıya kalan Kubilay'ın şutunu Fabri kurtardı.

Fabri topu bekletmeden oyuna soktu ve Babel meşin yuvarlakla buluştu. Babel, sol kanatta Oğuzhan'ı gördü. Genç futbolcunun şutunu  kaleci Harun güçlükle kornere çeldi.

Cenk girdi golünü  attı!

65. dakikada oyuna giren Cenk Tosungirdi.  Gelişen Beşiktaş atağında Aboubakar'ın güzel pasında topla buluşan Cenk Tosun kaleci Harun'u çalımladı ve boş kaleye gönderdi ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

80. dakikada Hollandalı Ryan Babel'ın uzaktan çok sert şutunu kaleci Harun güçlükle kurtardı.

ilk 11'ler

Bursaspor: Harun, Erdem, Ertuğrul, Sivok, Aziz Behich, Jorquara, Şamil, Emre, Bilal, Sinan, Kubilay

Yedekler: Mert Günok, İsmail Konuk, Ricardo Faty, Sercan Yıldırım, Furkan Soyalp, Bogdan Stancu, Onur Atasayar

Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma,Tolgay, Babel, Aboubakar

Yedekler: Tolga, Atınç, Beck, Gökhan İnler, Necip, Demba Ba, Cenk Tosun



Maçtan notlar

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Bursaspor karşısında, Fenerbahçe derbisinin ilk 11’inden 2 değişiklikle takımını sahaya sürdü.
        
Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı’nda oynanan karşılaşmada deneyimli teknik adam, Atınç Nukan’ın yerine sarı kart cezası sona eren Tosic’e, Fenerbahçe derbisinde Volkan Demirel’e el hareketi yaptığı gerekçesiyle PFDK’dan 1 maç ceza alan Talisca’nın yerine ise Atiba Hutchinson’a ilk 11’de görev verdi.
        
Beşiktaş’ta Tolga Zengin, Atınç Nukan, Beck, Gökhan İnler, Demba Ba, Necip Uysal ve Cenk Tosun yedek kulübesinde şans bekleyen isimler oldu. Bursaspor Teknik Direktörü Adnan Örnek ise geçen hafta deplasmanda Çaykur Rizespor karşısında alınan 6-0’lık mağlubiyetin ardından kadroda 5 oyuncuyu değiştirdi. Örnek, Jovic’in yerine Erdem Özgenç, İsmail Konuk’un yerine
 Ertuğrul Ersoy, Merter Yüce’nin yerine Jorquera, Onur Atasayar’ın yerine Emre Taşdemir ve Stancu’nun yerine de Sinan Bakış’a ilk 11’de şans verdi.
        
Yeşil-beyazlılarda ise Mert Günok, İsmail Konuk, Faty, Sercan Yıldırım, Furkan Soyalp, Stancu ve Onur Atasayar yedek kulübesinde şans bekledi.

Beşiktaş ilk kez yeni statta
        
Siyah-beyazlı ekip geçen yıl açılışı yapılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı’nda ilk kez mücadele ederken, Beşiktaşlı taraftarlar da 13 sezon sonra Bursa’da takımlarını destekledi. 2 bin 50 siyah-beyazlı taraftar, İl Spor Güvenlik Kurulunun kararları çerçevesinde yoğun önlemler altında toplu halde  stada getirildi.
        
Beşiktaş taraftarları Süper Lig’de en son 2003-2004 sezonunun 19. haftasında Bursa’daki maçı izleyebilmişti. Aynı sezon küme düşen ve 2 sezon bir alt ligde mücadele eden Bursaspor’un taraftarları, küme düşmelerinin sorumlusu olarak Beşiktaş’ı görmüştü. İki takım taraftarları arasındaki gerginlik çerçevesinde, Bursaspor’un yeniden Süper Lig’e yükseldiği 2006-2007 sezonundan bu yana Beşiktaş taraftarları Bursa’daki maçlara alınmamıştı.
        
2010-2011 sezonunda ise Bursa’da yapılması gereken müsabaka, ev sahibi takım taraftarlarının stat dışında çıkardığı olaylar nedeniyle oynanamazken Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Beşiktaş’ı 3-0 hükmen galip ilan etmişti.

Yoğun güvenlik önlemleri
        
Bursa Emniyet Müdürlüğü karşılaşma öncesinde ve sırasında stat bölgesinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Maç nedeniyle 4 bin 298 polis memuru görev yaparken, jandarma ve özel
 güvenlik görevlileri de hazır bulunduruldu. İki ekibin taraftarları, tribünlerde kendilerine ayrılan bölümde takımlarını destekledi.

Bursaspor’dan anlamlı pankart
        
Bursasporlu futbolcular maç öncesinde ısınmak için sahaya "Beşiktaş şehitlerini saygıyla anıyoruz" yazılı pankartla çıkarken, ligin ilk yarısında oynanan maçın ardından yaşanan olayda hayatını kaybedenlerin isimleri statta anons edildi. Okunan her ismin ardından yeşil-beyazlı taraftarlar "Burada", siyah-beyazlı taraftarlar ise "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde tempo
 tuttu.

 Güneş, 100. resmi maçına çıktı
        
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursaspor maçıyla siyah-beyazlı takımın başında 100. resmi karşılaşmasına çıktı. Geçen sezonun başında Beşiktaş’ta teknik direktörlüğe getirilen Güneş, iki sezonda bundan önce 99 maçta siyah-beyazlı ekibi yönetti. Beşiktaş, Güneş yönetiminde 99 karşılaşmada, 59 galibiyet, 24 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı.

Siyah-beyazlı takım, bu dönemde Süper Lig’de çıktığı 64 karşılaşmanın 44’ünü kazandı. Güneş yönetiminde ligde 12 beraberlik alan Beşiktaş, 8 karşılaşmadan ise mağlup ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.