"Beşir köyü geri alınacak"

"Beşir köyü geri alınacak"
Kerkük Batı Cephesi Peşmerge Komutanı Kerküki: - "Kent üzerindeki tehdidin ortadan kaldırılması için Peşmerge güçleri, uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteği ile yakın bir zamanda operasyon düzenleyecek ancak Haşdi Şabi yer almayacak"- "Irak merke

ERBİL (AA) - Irak'ın Kerkük kentindeki Batı Cephesi Peşmerge Komutanı Kemal Kerküki, terör örgütü DAEŞ'in üs olarak kullandığı Beşir köyünün geri alınması için hazırlık yapıldığını ve Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) olası operasyonda yer almayacağını açıkladı.

Kerküki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DAEŞ, Beşir köyünü Kerkük'e saldırmak için bir üs olarak kullanıyor. Bu köyden Tazehurmatu'daki sivillere kimyasal silah ile saldırı düzenlendi. Kent üzerindeki tehdidin ortadan kaldırılması için Peşmerge güçleri, uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteği ile yakın bir zamanda operasyon düzenleyecek ancak Haşdi Şabi yer almayacak" dedi.

Söz konusu köyün neden geri alınmadığına ilişkin ise Kerküki, "En önemli faktör orada yaşayan sakinlerin tutumudur. Oradaki vatandaşların çoğu Haşdi Şabi'ye destek verdi ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri de hava desteği sağlamadı. Irak merkezi hükümeti ve Haşdi Şabi birkaç defa köyü almak için girişimde bulundu ancak herhangi bir sonuç alınamadı" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü DAEŞ, 9 Mart tarihinde elinde tuttuğu Beşir köyünden Türkmen Tazehurmatu kasabasına kimyasal silah ile saldırmıştı. Söz konusu saldırı sonucu 3 sivil hayatını kaybederken, çok sayıda sivil de yaralanmıştı.

Beşir köyü Tazehurmatu kasabasından 5 kilometre, Kerkük kent merkezine ise 25 kilometre mesafede yer alıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.