Beşir köyünün kurtarılması operasyonu

Beşir köyünün kurtarılması operasyonu
Irak'ın Kerkük kentinde terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Beşir köyünün geri alınması için Savunma Bakanlığı bünyesindeki İmam Abbas Tugayı, kötü hava koşulları ve hava desteği yetersizliğinden dolayı yavaş ilerleme kaydediyor

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Beşir köyünün geri alınması için görevlendirilen Savunma Bakanlığı bünyesindeki İmam Abbas Tugayı'nın kötü hava koşulları ve hava desteği yetersizliğinden dolayı yavaş ilerleme kaydettiği belirtildi.

İmam Abbas Tugayı Komutan Yardımcısı Meytem el-Zeydi, operasyon bölgesine yakın askeri karargahlarında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık bir hafta önce başlatılan kurtarma operasyonunun başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Zeydi, "Terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Beşir köyünün geri alınması için ilerleme kaydediyoruz ancak kötü hava koşulları ve hava desteğinin olmamasından dolayı bu süreç yavaş devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Söz konusu köyün şu anda abluka altına alındığını belirten Zeydi, "Köyün ger alınması için stratejik öneme sahip Ahmet Tepesi'ni kontrol altına aldık. Teröristlerin tüm hareketini izleyebiliyoruz." dedi.

Operasyon sırasında Peşmerge güçlerinin kendilerine destek verdiğini de aktaran Zeydi, her iki güç arasında terörün yenilgiye uğratılması için bir dayanışma söz konusu olduğunu kaydeti.

Ortak bir düşman DAEŞ'e karşı savaşmalarına rağmen, Haşdi Şabi'nden (Şii milis güçleri) yeterli destek alamadıklarını söyleyen Zeydi, "Haşdi Şabi ile koordineli bir şekilde çalışmamıza rağmen kendilerinden yeteri kadar destek görmedik." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.