"Beslenmenin Sağlık Üzerindeki Etkileri" semineri

"Beslenmenin Sağlık Üzerindeki Etkileri" semineri
ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erdinç Devrim, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulunda "Beslenmenin...

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erdinç Devrim, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulunda "Beslenmenin Sağlık Üzerine Etkileri" konulu bir seminer verdi.

Devrim, Beypazarı Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'ndaki seminerde, öğrencilere dengeli beslenmenin önemi ve bir sağlık sorunu olan obezite konusunu anlattı.

Seminerin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Erdinç Devrim, günümüzde beslenmenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Obezite dediğimiz aşırı şişmanlık olayı toplumumuzun yaklaşık olarak yüzde 30’nu etkilemektedir" dedi.

Bunun önüne geçilebilmesi için en önemli koşulun dengeli beslenme olduğunu hatırlatan Devrim, şunları kaydetti:

"Eğer nasıl besleneceğimizi bilirsek, ne kadar tüketeceğimizi bilirsek ve düzenli olarak egzersiz yaparsak, obeziteye yakalanma olasılığımız düşer. Obeziteye yakalanmamak için de, dengeli ve sağlıklı beslenmek önemli. Sağlığımızı düşünüyorsak, o zaman beslenmemize önem verirken, egzersizleri de unutmamamız gerekir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.