"Beste Türk Musikisi Topluluğu" Sahne Aldı

"Beste Türk Musikisi Topluluğu" Sahne Aldı
Kadıköy Evlendirme Dairesi'ndeki konserde, Coşkun Sabah, Necip Gülses, Göksel Baktagir, Cengizhan Sönmez, Turhan Taşan, Hüsnü Üstün gibi yaşayan bestekarların eserleri seslendirildi

İSTANBUL (AA) - "Beste Türk Musikisi Topluluğu", üçüncüsü düzenlenen "Yeni Şarkılar" konserinde müzikseverlerle buluştu. Şef bestekar Kemal Külah yönetimindeki topluluk, Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde sahne aldı.

Konser öncesi AA muhabirine açıklama yapan Külah, Türk sanat müziği icra etmenin de dinlemenin de bir gönül işi olduğunu söyledi.

Külah, müziği daha çok insana ulaştırmak için çalıştıklarını belirterek, "Günümüz bestecilerinin ve günümüz söz yazarlarının hiç okunmamış eserlerini, 'Yeni Şarkılar' konserlerinde seslendiriyoruz. Birçoğu yeni eserlerden oluşan bir program oluyor. Daha önce 2 defa bu çerçevede sahne aldık." dedi.

Dinleyicilerin konserlerine büyük ilgi gösterdiğini aktaran Külah, "Saz sanatçılarıyla birlikte yaklaşık 45 kişiyiz. Bu konserde, birçoğu daha önce hiçbir yerde okunmamış şarkılar icra edeceğiz. Çok sıra dışı olan bu yeni şarkıları dinleyenlere de tanıtmış olacağız. Her bestekardan ikişer eser seçtik." dedi.

"Yeni Şarkılar 3" konserinde Kemal Külah'ın yanı sıra Coşkun Sabah, Necip Gülses, Göksel Baktagir, Cengizhan Sönmez, Turhan Taşan, Hüsnü Üstün, Hüseyin Bitmez, Sami Derintuna, Asım Külah, Alaeddin Pakyüz ve Perihan Koca'nın, "Mevsimlerden Kış Artık", "Efendim", "Sana Ben Kurban Olaydım" gibi eserlere yer verildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.