Beştepe'de kritik görüşme

Beştepe'de kritik görüşme
Meclis seçimi bitti. Bugün siyasetin nabzı Beştepe’de atacak


Meclis Başkanı seçiminin ardından siyasetin ilgi odağı bugün için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu bu akşam Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüşecek.
 
Ak Parti'nin adayı İsmet Yılmaz'ın 258 milletvekilinin oyunu alarak 4. turda Meclis Başkanı seçilmesinin ardından gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilmişti.  Erdoğan'ın,Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na hükümet kurma görevini vermek için Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşumunu bekleyip beklemeyeceği merak konusu idi.
 
Erdoğan, bugün Devlet Günü çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı’nda temaslarda bulunacak. Erdoğan, saat 13.30’da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek. Erdoğan’ın programında saat 19.00’da ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul yer aldı. Programdaki, Başbakan ifadesi dikkat çekici. Hükümet kurma görevi için birinci parti genel başkanı ve milletvekili sıfatı teamüller çerçevesinde kullanılıyor.
 
 Erdoğan, bu kabulde Davutoğlu’na hükümet kurma görevi verebilir.
Erdoğan, eğer hükümet kurma görevi için Meclis Başkanlık Divanı’nın oluşumunu beklemeyi tercih ederse bu kabul Devlet Günü çerçevesinde güvenlik sorunlarının ele alındığı  bir görüşme olabilir. Bu durum bugün belli olacak.
 
 SARAY'DA ÜÇ KUVVETE İFTAR
 
Erdoğan, akşam ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda; Yasama, Yürütme ve Yargı Organlarının Başkanları ve Temsilcileri’ne iftar yemeği verecek.
 
Bu yemeğe; yeni Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Davutoğlu’nun yanısıra Anayasa, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay ve Yüksek Askeri İdare Mahkemesi başkanları katılacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.