Çevreci Çetin

Çevreci Çetin

BETON DUVARLARDAKİ ÇİÇEKLER

BETON DUVARLARDAKİ ÇİÇEKLER

Müjdeler olsun, bu senede alt geçit duvarları canlı çiçek motifleri yerlerine monte edildi. Alt geçitlerden duvardaki çiçekler arsında geçeceksiniz artık.

Doğrusu önce sevinmiştim. Ne de olsa aklın yolu bir. Fidan toprağa dikilir. Toprakta yerdedir. Maşallah şehir içinde pek çok yerde rengârenk çiçeklerle bezenmiş park ve bahçelerimizle gurur duyuyoruz. Emeği geçenlerin eline sağlık.

Ancak ne hikmetse bundan üç dört yıl önce Beyşehir çevre yolundaki alt geçitte duvarlara monte edilen setlere canlı çiçek fidanları semazen figürleriyle donatıldı. Ertesi yıl Adana çevre yolunda borsa binasının yanındaki alt geçide de ilave edildi.

Mayıs ayında büyük bir emek ve masrafla yapılan bu çalışma, Kasım ayında havaların soğumasıyla birlikte donuyor ve kaldırılıyor. Köprü altında sadece su hortumları ve plastik rafların oluşturduğu görüntü kirliliği kalıyor. Mayıs ayı geldi mi haydi sil baştan yeniden duvarlara canlı çiçekler monte ediliyor. Sadece motifler değişiyor. Hayırlı olsun.

Aslında çok uzun süredir tanıdığım ve başarılı çalışmalarıyla her dönem dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürümüzün bu konuya sıcak bakabileceğini düşünmüyorum. İşinin uzmanı hiçbir Belediye görevlisi de bu işe ön ayak olmaz. Sadece biz yaptık oldu. Başka şehirlerde de var bizde niye olmasın mantığı olduğunu düşünüyorum.

Öyle ya İslam Dünyasının Başkenti ilan edilen Konya şehrini yönetenlerden İslam’a yakışır tutum ve davranışlarda bulunmasını düşünmek ve beklemek hepimizin hakkı. İsraf haram ve günahtır diye inanıyorsanız bu gereksiz masrafı yapmazsınız. O kadar masrafı beton duvara harcamazsınız.

Tabii ki beton duvarların soğuk yüzünü canlandırmak güzel bir hareket. Bunun için açarsınız bir resim ve boyama yarışması veya söylersiniz Üniversitenin resim bölümü öğrencilerine alırsınız malzemesini bir güzel boyarlar istediğiniz deseni çizerler ve kalıcı bir eser ortaya çıkar. Alın size canlı görüntü. Çok mu zor?

Konya İslam dünyasına örnek bir kent olma yolunda ilerlerken çevre dostu bir vatandaş olarak duyduğumuz rahatsızlığı dile getirmek bizim görevimiz.

Çiçek gibi bir Konya” amacıyla yola çıkan Belediye yetkililerimizden çiçekleri beton duvarlara değil yere ve toprağa dikmelerini bekliyorum. Tıpkı her mevsim şehir içindeki park bahçelere, orta refüjlere diktikleri mevsimsel özelliği olan çiçeklerle hem gözümüzü hem de gönlümüzü doyurdukları gibi,

Huzur ve hoş görünün başkenti, İslam dünyasının Başkenti Konya şehri çevre koruma ve çevremizi güzelleştirme yolunda, yol boyu ağaçlandırma çalışmalarında, peyzaj çalışmalarında, park ve bahçeleriyle örnek bir şehir olması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

ÇETİNCE: Çiçekler Toprağın süsüdür, beton duvarların değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Çevreci Çetin Arşivi
SON YAZILAR