Beyaz baston kullanmaktan utanmasınlar

Beyaz baston kullanmaktan utanmasınlar
Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkanı Veli Özağan, “Görme engelliler utanma duygusuna kapılarak beyaz baston kullanmamaya özen gösteriyor.

Engelli arkadaşlarımız kendi sağlıkları için beyaz bastonu mutlaka kullanması gerekiyor” dedi.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi, Beyaz Bastonla Yürüme Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Dernek binasında gerçekleşen toplantıda konuşan, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkanı Veli Özağan, beyaz bastonun önemine dikkat çekerek, bütün görme engellilerin kullanması gerektiğini söyledi.

VATANDAŞLAR YARDIMCI OLSUN

Konyalı vatandaşlardan karşıdan karşıya geçişlerde görme engellilere yardımcı olunmasını ricasında bulunan Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkanı Veli Özağan, “Görme engellilere her konuda vatandaşlar yardımcı olmasını istiyoruz. Bunun yanında caddelerde, hem alt geçit, hem üst geçit hem de yaya geçitleri engelliler açısından uygun olması lazım. Geçen hafta görme engelli arkadaşımız karşıdan karşıya geçmek isterken aracın çarpması sonucu yaralanmış ve hala yoğun bakımda. Dolayısıyla biz bu sorunları yerel yönetimlere nerelere ne yapılması gerektiğini, gerekse girişimleri aktarıyoruz” dedi.

BEYAZ BASTONU MUTLAKA ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZ KULLANSIN!

Görme engellilerin sıkıntılarından da bahseden Başkan Özağan, “Yayalar arasında görme engelliler büyük sıkıntı yaşayabiliyor. Beyaz bastonu görme engelliler utanma duygusuna kapılarak beyaz baston kullanmamaya özen gösteriyor. Beyaz bastonu mutlaka engelli arkadaşlarımız kullanması gerekiyor. Kesinlikle bu duyguya kapılmamaları lazım. Her alanı her yeri engellilere yönelik düşünerek, dizayn eder, ona göre yaparsak orda hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Yaya geçitlerinde tüm engellilere düşünerek düzenleme yapıldığı takdirde bundan hem yayalar hem de yaşlılar hem engelliler rahatça geçer” dedi.

(Haber: Uğur Sarı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.