Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice:

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice:
''Beyaz nüfus kuşatıcı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu Amerikan toplumunu tamamen yansıtmıyor''

WASHINGTON (AA) - Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, ABD’de üst düzey diplomatlar arasında azınlıkların yüzde 20 oranında olduğunu ve bu rakamın artması gerektiğini söyledi.

Rice, Florida Uluslararası Üniversitesinde yaptığı konuşmada, ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olabilmek için yarışan iş adamı Donald Trump’ın seçim kampanyasında ülkedeki azınlıkları hedef almasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rice, ABD toplumunundaki çeşitliliğin bürokrasiye ve orduya yansımadığını belirterek, üst düzey diplomatların yüzde 20’sinin ve ABD ordusu içerisindeki üst düzey yetkililiklerin ise yüzde 15’in ülkedeki azınlıklardan oluştuğunu söyledi.

ABD ulusal güvenliliğinin ülkenin çeşitlilik gücünü kullanması gerektiğini belirten Rice, “Beyaz nüfus kuşatıcı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu Amerikan toplumunu tamamen yansıtmıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Rice şunları kaydetti:

“Ulusal güvenlik alanında çeşitliliğin eksik olması, insan kaynağı sorunundan daha önemlidir. Bu çok daha mühim bir durum. Bizim çok çeşitli bir toplum oluşumuz en büyük gücümüzdür. Farklı kültürden gelen, farklı dil konuşan, farklı sosyal ve ekonomik hayatı olan insanlar ABD'nin en büyük gücüdür. Bunların yanımızda olmayışı bir elimizi bağlıyor.”

ABD nüfus araştırma bürosu CENSUS'un 2014'de yayınladığı rapora göre ülke nüfusunun yüzde 40'ı azınlıklardan oluşuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.