Beykoz'da 23 Çift Dünya Evine Girdi

Beykoz'da 23 Çift Dünya Evine Girdi
Beykoz Belediyesi'nce 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen toplu nikah töreninde 23 çift evlendi

İSTANBUL (AA) - Beykoz Belediyesi'nce düzenlenen toplu nikah töreninde 23 çift dünya evine girdi.

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, ilçede yaşayan 23 çiftin nikahını Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek kıydı.

Hopdedik Ayhan'ın sunuculuğunu yaptığı törene, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Çankaya Kaymakamı Aydın Ergün, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Beykoz Emniyet Müdürü Sururi Saydam, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve dünya evine giren 23 çiftin yakınları katıldı.

Geleneksel toplu nikah törenine katılan çiftlerin bütün düğün masrafları Beykoz Belediyesi tarafından karşılandı, nikah sonrası çiftlere mobilya, beyaz eşya ve çeyizleri de hediye edildi.

Bir ömür boyu mutlu olmak için birbirlerine "evet" diyen çiftlerin şahitliğini ise meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve kamu kurumlarının temsilcileri üstlendi.

"Bugün 250. çiftimizi evlendiriyoruz"
Çiftlerin nikahı kıyılmadan önce konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediyesi'nin bu organizasyonunda burada oldukları için çiftlere teşekkür etti.

Çiftlere mutluluklar dileyen Çelikbilek, "Ne güzel ettiniz geldiniz buraya, hayatınızın en güzel günü olan evlilik gününüzü bizlerle birlikte burada paylaşmak istediniz. Buraya gelerek bizlere bu güzelliğe şahitlik etme şansını verdiğiniz için de teşekkür ediyorum. Allah hepinizi bir yastıkta kocatsın. 2009'dan bu yana yaptığımız bu toplu nikah ve toplu sünnet şölenlerimizde dün 5 bininci gencimizi sünnet ettirdik. Bugün ise burada 250. çiftimizi evlendiriyoruz. Ne mutlu size ki bu milletin temel taşı olan aile yapısına birer tuğla koymuş oluyorsunuz. Siz öyle bir iş yapıyorsunuz ki bu milletin en büyük değeri aile yuvasıdır. Aile yuvası kurarak bu milletin binasını sağlam hala getiriyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Çelikbilek, konuşmasının ardından çiftlerin nikahını kıydı.

Nikah defterlerine atılan imzaların ardından Çelikbilek'in sahneye davet ettiği İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, dua ettirdi.

Yapılan duanın ardından masalarda bulunan şahitlerden evli olanlar, çiftlere nikah cüzdanlarını takdim etti.

Tören, dünya evine giren 23 çiftin sahnede hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.