Beykoz'da Kanlıca Yoğurt Festivali

Beykoz'da Kanlıca Yoğurt Festivali
İlçenin önemli lezzetlerinden Kanlıca yoğurdunun tanıtımı için düzenlenen festivalde, vatandaşlara 2 ton yoğurt dağıtıldı- Festivalde Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Boğaz'a "dostluk ve barış" mayası çaldı

İSTANBUL (AA) - Beykoz'un önemli lezzetlerinden Kanlıca yoğurdunun tanıtımı için düzenlenen "2. Beykoz Kanlıca Yoğurt Festivali'ne, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kanlıca Meydanı’nda düzenlenen festival, ödüllü ve renkli yarışmalara sahne oldu. Festival kapsamında ev hanımlarının katılımıyla "En İyi Yoğurt Yapma" ve "Yoğurt Yeme" yarışması yapıldı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, yarışma için getirilen yoğurtların hepsinin çok lezzetli olduğunu belirterek, tüm katılımcı kadınlar ile "yoğurt yeme" yarışmasında birinci olan Dursun Aktürk'e çeyrek altın takdim etti.

- "Beykoz markaların merkezi olacak"

Kanlıca yoğurdunu festivalle taçlandırdıklarını dile getiren Çelikbilek, "Tarihi eserleri, denizi, Mihrabad Korusu ve eşsiz manzarasıyla bütünleşen Kanlıca'da bugün farklı bir bereket var. Kanlıca yoğurdunun kökeni yüzyıllar öncesine dayanıyor. Bu değerimizi korumak, daha geniş kitlelere tanıtmak ve kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak için dopdolu bir festival hazırladık. Bunu geleneksel hale getiriyoruz. Beykoz markalarıyla büyüyecek." dedi.

"Nasrettin Hoca'nın göle maya çalma" hikayesinin canlandırıldığı festivalde Belediye Başkanı Çelikbilek, İstanbul Boğazı'na dostuk ve barış mayası çaldı.

Animasyon gösterileri, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Folklor Topluluğu halk oyunları, müzik grubunun icra ettiği ezgiler ve Nasrettin Hoca kostümünün renk kattığı festivalde, vatandaşlara 2 ton yoğurt ikram edildi.

Etkinlikte Kanlıca yoğurdunu tatmak isteyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

Festivale Belediye Başkanı Çelikbilek, Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile ilçe sakinleri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.