Beylikdüzü'nde Toplu Açılış Töreni

Beylikdüzü'nde Toplu Açılış Töreni
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Şimdi bugün, ana muhalefetin başındaki zat, İnegöl'de konuşuyor. Başka yerlerde de konuşuyor. Fakat yalan makinesi. Diyor ki, 'Cumhurbaşkanı seçildiğinde bütün akrabasını, şusunu, busunu yardımcı olarak atar.' diyor. Biz görev

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi bugün, ana muhalefetin başındaki zat, İnegöl'de konuşuyor. Başka yerlerde de konuşuyor. Fakat yalan makinesi. Diyor ki, 'Cumhurbaşkanı seçildiğinde bütün akrabasını, şusunu, busunu yardımcı olarak atar.' diyor. Biz göreve geldiğimizde 36 bakanlık vardı. Biz bunu 25'e indirdik, ey Kılıçdaroğlu sen bunu biliyor musun?" dedi.

Erdoğan, Beylikdüzü'ndeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye 1991 yılından beri kesintisiz istikrarla yönetilmiş olsaydı bugün bulunduğu yerin 2 kat ilerisinde olacağını belirterek, "Yani şu anda kişi başına düşen milli gelir nedir biliyor musunuz? 11 bin dolar. Ne olacaktı? 22 bin dolar. Fena mı? Böyle olsa daha iyi olmaz mıydı? 16 Nisan'dan sonrasıyla ilgili söylediğimiz de şudur; yeni yönetim sistemimizle 2023 hedeflerimize ulaşacağımızı ve işte bu eksiği fazlasıyla telafi edeceğimizi söylüyorum, ekonomi olarak." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerine değinen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi bugün, ana muhalefetin başındaki zat, İnegöl'de konuşuyor. Başka yerlerde de konuşuyor. Fakat yalan makinesi. Diyor ki, 'Cumhurbaşkanı seçildiğinde bütün akrabasını, şusunu, busunu gelecek yardımcı olarak atar.' diyor. Biz göreve geldiğimizde 36 bakanlık vardı. Biz bunu 25'e indirdik ey Kılıçdaroğlu sen bunu biliyor musun? Biz, buralara durup dururken gelmedik. Sana bu ülkede Sosyal Sigortalar Kurumunun genel müdürlüğünü verdiler, biliyorsunuz değil mi anlatmama gerek var mı?, SSK hastanelerinin ne halde olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bu adama 5 tane keçi verin kaybedip gelir. O hastanelerimizin hali neydi? Sağlam gir hasta çıkarsın. Rezillik. İşte Lüleburgaz'dan bir yavrumuzun kolu ne hale geldi? Gördük değil mi? Kolunu kestiler... Ona da cevap veremiyor. Savaş Ay soruyor, 'Sen genel müdürsün beyefendi, sen sorumlusu değil misin?' diyor. 'Diyorsun ki 10 yıl önce daha iyiydi, şimdi daha kötü. Sensin buranın başında'. Böyle bir genel müdür, şimdi çıkmış 7 yıl oldu, işte bir kasetle geldi partisinin başına, şimdi oradan yalan makinesi çalışıyor. Söylediği yalanlara bak. Ben gelince, faraza veya şu halimle veya başkan olursam lokantaları kapatacakmışım. Dünyanın hangi başkanlık sisteminde böyle bir şey var? Muhtarlıklar kapatılacakmış. Muhtarlara da bu yalanı söylüyor. Muhtarlık bir defa seçimle geliyor. Bunların anayasal, yasal teminatı var. Bir defa kalkıp da cumhurbaşkanı yasalarla gelmiş olan herhangi bir kişiyi görevden alamaz. Böyle bir yetkisi yok. Ne diyor? 'Kendisine 50 tane, 100 tane, 500 tane yardımcı atayacak.' diyor. Eline, diline dursun. Bir başkanın kendisine 50 tane, 100 tane, 500 tane yardımcı ataması diye dünyanın neresinde böyle bir uygulama var? 16 Nisan'da buna haddini bildirmeye var mıyız? Yalancının mumu yatsıya kadar yanar."

- "Onun için zaten milletim bunlara ülkeyi teslim etmiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halk oylamasına 20 gün kaldığını hatırlatarak, "20 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" diye katılımcılara sordu.

Katılımcılardan "evet" cevabı alan Erdoğan, "Hepsinden öte zaten böyle bir yalan, dolan, böyle bir makineyle... Yazık... Gidiyor bir ihtiyar, yaşlı amcayı buluyor. Ona diyor ki, 'Bu anlattıklarına inanıyor musun?' Yaşlı amca gayet güzel cevap veriyor. 'Biz 15 senedir gördük. 15 senedir onlar... Ben eskiden ilacımı alamazdım. Şimdi gidiyorum istediğim eczaneden ilacımı alıyorum, rahat rahat muayenemi oluyorum. Rahat rahat okullarda çocuklarımız kitaplarını bedava alıyor.' Onun için zaten milletim bunlara ülkeyi teslim etmiyor." diye konuştu.

Erdoğan, 16 Nisan'dan sonra hükümeti kuracak cumhurbaşkanının en az yüzde 50 artı bir oyla seçilmek zorunda olacağını anlatarak, "Bu ülkenin yarısından fazlasını kucaklamak öyle bunların yaptığı gibi her şeye karşı çıkmakla olmaz. Ben Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Romanıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla 80 milyonu kucaklıyorum. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyorum." ifadelerini kullandı.

"Bu hayırcılar kim?" diye soran Erdoğan "Kardeşlerim, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü var ya 1. köprü, orası yapıldığı zaman ona ne dediler? Hayır. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yapıldı, ne dediler? Hayır. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapıldı, ne dediler? Hayır. Osman Gazi Köprüsü yapıldı, ne dediler? Hayır. Marmaray, 3 yılda 200 milyon insan geçti. Ne dediler? Hayır. Avrasya Tüneli'ne ne dediler? Hayır. Bundan güzel hizmetler olur mu? Hayır, hayır hayır... Fakat biz ne yaptık? At denize balık bilmezse halik bilir dedik, hizmetlerimizi yaptık." dedi.

Kandil, İmralı, Pensilvanya'dan "hayır verin" talimatı çıktığını anlatırken kalabalıktan "idam" tezahüratları yükselmesi üzerine Erdoğan, "16 Nisan'ı halledelim, bu parlamentoya gelecek ve parlamentodan da geçtiği anda bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Çünkü, devletin 249 şehidimizin katillerini affetme yetkisi yoktur. Dolayısıyla parlamentodan bu geçtiği anda onaylarım." şeklinde karşılık verdi.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.