Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

Beyoğlu'ndaki terör saldırısı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:- "Bu terör örgütleri hangi amaç için bu eylemlerde bulunurlarsa bulunsunlar, insanın en büyük düşmanıdır. Çünkü insanı öldürüyorlar. İnsanı insanlığından çıkartıyorlar. İnsanı bir metal haline getiriyorlar. İşte içi

KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Bu terör örgütleri hangi amaç için bu eylemlerde bulunurlarsa bulunsunlar, insanın en büyük düşmanıdır. Çünkü insanı öldürüyorlar. İnsanı insanlığından çıkartıyorlar. İnsanı bir metal haline getiriyorlar. İşte içine dinamit, bir takım metal parçaları sıkıştırılmış bir bomba haline getiriyorlar." dedi.

Şahin, Karabük'te, içinde spor ve eğitim birimlerinin bulunduğu bir iş yerinin açılışında yaptığı konuşmada, terör örgütünün İstanbul'da yine canlı bomba kullandığını belirterek, "Şimdi 'canlı bomba' diyoruz. Bu canlı bomba aslında bir insan. Allah'ın en güzel manada yarattığı insan varlığı nasıl bu hale gelebilir? Nasıl bu hale getirebilirsiniz? Henüz daha kimliği açıklanmadı ama korkarım ki yine üniversitede okuyan bir kızcağız falandır. Bu ülkenin bir insanıdır. İçimizden herhangi birisidir." ifadesini kullandı.

"Bu terör örgütleri hangi amaç için bu eylemlerde bulunurlarsa bulunsunlar, insanın en büyük düşmanıdır. Çünkü insanı öldürüyorlar. İnsanı insanlığından çıkartıyorlar." diyen Şahin, şöyle devam etti:

"O halde yapılması gereken ne? Önce aileler çocuklarına sahip çıkacak. O kızların bir ailesi yok mu? Var. Bugün 5 vatandaşımızı öldüren, onun da bir ailesi var. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Eğitim kurumlarımız hangi alanda eğitimde eksiklik yapıyor da çocuklarımız bir takım yanlış yollara giriyor? Bunu da sorgulamak zorundayız. Neyimiz eksik? Bir eksiklik var bir yerde."

- "Bunların amacı farklı, Türkiye’ye zarar vermek"

Terör örgütünün amacının moralleri bozmak olduğunu vurgulayan Şahin, "Toplumda kaos meydana getirmek. Umutsuzluk meydana getirerek toplumdaki normal akışı tersine çevirip endişeye sevk etmek. Morallerimiz bozuk olabilir ama biz morallerimizi sağlam tutmaya, yüksek moralli olmaya ve terör örgütünün bu amaçlarına hizmet etmeden onun aksini göstermeye mecburuz. Bunların amacı farklı, Türkiye’ye zarar vermek. Yıldır, asırlardır bizim ülkemizle sorunu olan bir takım dış güçlerin, bizim rakibimiz olan bir takım devletlerin maşalarıdır. Biz bunun bilinci içerisindeyiz." diye konuştu.

Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Nasıl 101 yıl önce Çanakkale'de ecdadımız bu topraklara hainlik yapan bu topraklara el koymak isteyenlere gereken cevabı 'Çanakkale geçilmez' diye haykırmışsa biz de bu terör örgütlerine bu ülkede geçit vermeyeceğiz Allah'ın izniyle. Devletimizle, milletimizle, hükümetimizle. Bu terör örgütleri amaçlarına ulaşamayacak."

Şahin, konuşmasının ardından, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurcin Saylar ve diğer protokol üyeleriyle iş yerinin açılışını yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.