Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

Beyoğlu'ndaki terör saldırısı
DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Vardan:- "Teröre karşı tek vücut olduğumuz sürece, terörün daha çabuk bitirileceği kanaatiyle, hükümetimizin kararlı şekilde yürüttüğü çalışmaları destekliyor milletimize başsağlığı diliyoruz" - İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kar

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Teröre karşı tek vücut olduğumuz sürece, terörün daha çabuk bitirileceği kanaatiyle, hükümetimizin kararlı şekilde yürüttüğü çalışmaları destekliyor milletimize başsağlığı diliyoruz." dedi.

Vardan, DEİK ailesi olarak Allah'ın verdiği canı hiç pahasına yok etmeye yönelik yaşanan, tüm terör eylemlerini şiddetle kınadıklarını ve yapanları lanetlediklerini söyledi.

Vardan, "Son günlerde Türkiye'de yaşanan din, dil, ırk, yaş tanımadan, sadece korku salmaya yönelik bu tür terör olaylarının, ülke vatandaşlarımızı birbirine daha fazla yakınlaştırmasına ve tek vücut olarak terörün her türlüsüne karşı tavrı güçlendirmesine vesile olacağını ümit ediyoruz. Teröre karşı tek vücut olduğumuz sürece, terörün daha çabuk bitirileceği kanaatiyle, hükümetimizin kararlı şekilde yürüttüğü çalışmaları destekliyor; milletimize başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan, yaptığı açıklamada Ankara ve İstanbul'da meydana gelen menfur saldırıda şehit olan vatandaşlara rahmet yaralılara ise şifa diledi. Terörü, teröristi ve teröre destek verenleri ise şiddetle lanetleyen Karahan şunları kaydetti:

"Terörün iyisi kötüsü olmaz. Biliyoruz ki artık; terör tek millettir. Türkiyeyi yıkmak, bölmek, etkisiz hale getirmek için teröre başvuranlar şunu bilmeli ki Türkiye'nin sade bir vatandaşı olarak bizleri, milyonları terörle yıldıramayacaksınız, bizi içimize kapatamayacaksınız, bize diz çöktüremeyecek, boyun eğdiremeyecek, bizi teslim alamayacaksınız. Ankara ve İstanbul; Paris, Londra, New York değildir. Şehirlerimizde terör saldırıları olsa da, şehitler versek de, bizde hayat her şeye rağmen devam etmektedir. Bizler işimize kaldığımız yerden devam eder, arkamıza bakmayız, geri adım atmayız. Korkutmak istediğiniz ölüm bizler için bir vuslattır. Şehadet bizler için ulaşmak istediğimiz en yüce mertebedir.

Masum sivil vatandaşlara, kadın çocuk ayırt etmeksizin yaptığınız bu tür terör saldırılarıyla bizi korkutamazsınız, öfkemizi bastıramazsınız, terörle mücadelemizi engelleyemezsiniz. Türkiye'yi ve bu ülke insanını durduramazsınız. Zalimlerin karşısında dünya mazlumlarının yanında durmaya, onların umudu olmaya devam edeceğiz."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.