Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

Beyoğlu'ndaki terör saldırısı
MHP Grup Başkanvekili Vural: - "Herkes, Türkiye'nin teröre teslim olmayacağı iradesini ortaya koyuyor. Önemli olan, devletimizin yetkililerinin de kendilerine verilmiş olan hukuki imkanları kullanmasıdır"

İSTANBUL (AA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, herkesin Türkiye'nin teröre teslim olmayacağı iradesini ortaya koyduğunu belirterek, "Önemli olan, devletimizin yetkililerinin de kendilerine verilmiş olan hukuki imkanları kullanmasıdır" dedi.

Beyoğlu'ndaki terör saldırısının yaşandığı İstiklal Caddesi'ne gelen Vural, esnafı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başka vesilelerle geldiği İstanbul'daki temaslarının ardından İstiklal Caddesi'ne gelerek esnafı dolaşıp destek mesajı vermek istediğini söyleyen Vural, "Çok güçlü bir milletimiz olduğunu da görüyorum. Buradaki esnaf kardeşlerimizle birlikte Türkiye'de hiç kimse teröre teslim olmayacak. Terör, hepimizin özgürlüğüne, demokrasisine, hukukuna, birliğine ve bütünlüğüne saldırı düzenliyor. Terörü, bütün benliğimiz ve irademizle reddediyoruz. Herkes Türkiye'nin teröre teslim olmayacağı iradesini ortaya koyuyor. Önemli olan, devletimizin yetkililerinin de kendilerine verilmiş olan hukuki imkanları kullanmasıdır" diye konuştu.

"Terör koalisyonuna karşı, milletimiz safını tutmalı" diyen Vural, teröre karşı zafiyet oluşturulmaması gerektiğini söyledi. Terör örgütlerinin arzuladığı müzakere zeminin oluşmaması gerektiğini dile getiren Vural, "Terörün meşruiyeti yoktur. Meşruiyet olmayan teröre meşruiyet zemini oluşturulmamalıdır. Bu bakımdan yapılması gereken şey, Türkiye'nin direncini yüksek tutmak ve aynı zamanda devletimizin kurumlarıyla birlikte, istihbaratıyla terörü caydırabilecek bir iradeyi ortaya koyması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Oktay Vural, terörün güç bulduğu en büyük unsurun, amaçlarına yaklaşma umudu yakalaması olduğunu anlatarak, "Can yakıcı saldırılar gerçekleştirerek, başarıya ulaşması mümkün değildir, terörün. Devletin elindeki gücü daha etkin kullanması halinde, terörü ortadan kaldıracak gücümüz var" değerlendirmesine bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.