Beypazarı'nda "Kanatlı Öğrenciler" projesi

Beypazarı'nda "Kanatlı Öğrenciler" projesi
Beypazar'ında engelli öğrencilere yönelik eğitim veren özel eğitim kurumunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Derneği işbirliği ile çocukların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yürütülen "Kanatlı Öğrencil

ANKARA (AA) - Beypazarı'ndaki özel rehabilitasyon merkezindeki öğrenciler, "Kanatlı Öğrenciler" projesi kapsamında civcivlerin yumurtalardan çıkışlarına tanıklık etti.

Özel rehabilitasyon merkezindeki öğrencileri, gelişimlerine katkı sağlamak için Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Derneği işbirliğinde yürütülen "Kanatlı Öğrenciler" projesi kapsamında eğitim merkezinde oluşturulan mini kuluçka makinesinde civcivlerin gelişim süreçlerini takip etti.

Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Genel Sekreteri Cengiz Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel eğitim kurumu yöneticileri ile yaptıkları görüşmeler sonucunda projenin çocukların gelişimine yardımcı olabileceği düşüncesiyle projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Eğitim merkezinde oluşturdukları mini kuluçka makinesinde civcivlerin yumurtalardan çıkışları ve gelişiminde önemli yer tutan 21 günlük sürecini öğrencilere yakından takip etme imkanı sağladıklarını kaydeden Yıldırım, "Öğrencilerin, civcivin yumurtadan çıkışını gördüklerinde o yüz ifadeleri ve sevinçleri gerçekten görülmeye değerdi." dedi.

Okul Müdürü Ali Pekmezcioğlu da projenin amacının, engelli öğrencilerin gelişimini hızlandırmak ve sosyal hayata adaptasyonlarını kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

Pekmezcioğlu, "Çocuklar gerçekten çok sevindiler ve oldukça da keyif aldılar. Hepsi de civciv istemeye başladılar. Çıkan civcivleri de okulu arka bahçesine yapacağımız kümeste hep birlikte besleyeceğiz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.