Beyrut Kültür Festivali Başladı

Beyrut Kültür Festivali Başladı
"Ortadoğu'nun Paris'i" unvanıyla tanınan başkent Beyrut'un tarihiyle ilgili her sene düzenlenen Beyrut Kültür Festivali kapılarını ziyaretçilerine açtı

BEYRUT (AA) - Lübnan İç Savaşı (1975-1990) öncesinde "Ortadoğu'nun Paris'i" ünvanıyla tanınan başkent Beyrut'un tarihini merak edenler için her sene düzenlenen Beyrut Kültür Festivali, başkentteki hipodrom alanında başladı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin gözlendiği festivalin açılışında çok sayıda siyasetçi ve din adamının yanı sıra Lübnanlı vatandaşlar ve organizasyonu himaye eden eski Lübnan Başbakanı Temmam Selam'ın eşi Lama Selam da hazır bulundu.

İki bölümden oluşan festival alanının ilk bölümünde Beyrut'un filmlere konu olan eski caddeleri, evleri ve yaşam tarzı canlandırılıyor. Çok sayıda sanatçının işbirliğiyle yapılan ve "Beyrut'un tarihine yolculuk" başlığını taşıyan bu bölüm ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ayrıca bu bölümde orkestra eşliğinde icra edilen müzik ve dans gösterileri de renkli görüntüler oluşturuyor.

Festival alanının ikinci bölümünü ise eğlence aktivitelerinin yer aldığı ve "Beyrut'un Renkleri" başlığını taşıyan bölüm bulunuyor. Daha çok çocukların ve ailelerin ilgi duyacağı oyun alanları ve animasyon gösterileri bu bölümde dikkati çekiyor.

Eski Lübnan Başbakanı Temmam Selam'ın eşi Lama Selam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin Beyrut'un tarihini anlattığını, bu sene başkentin tarihini anlatırken modern teknolojiden de faydalanıldığını vurguladı.

Festivalde iki farklı Lübnan'a ışık tutmak istediklerini söyleyen Selam, "Lübnan insanının birbirinden farklı yapısı ve Lübnanlıların bir arada yaşama kabiliyeti şeklinde özetleyebiliriz. Bu özellikler bölgede eşine az rastlanan bir durum ve bu Lübnan'ın ve halkının gururu." diye konuştu.

Festival alanı 5 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.