Beyşehir Belediye Meclisi toplandı

Beyşehir Belediye Meclisi toplandı
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında, yurt ve pansiyonların denetimine yönelik Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışma yapılması kararlaştırıldı. 

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında, yurt ve pansiyonların denetimine yönelik Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışma yapılması kararlaştırıldı. 
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, meclis toplantısında meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Adana’da 11 kız öğrencinin hayatını kaybettiği bir yurtta çıkan yangının derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Özaltun, ülkenin diğer bir yerinde yaşanan bazı olumsuzlukların insan olmanın gereği olarak kendilerini de etkilediğini belirterek, “Bu tür olaylara hem üzülüyoruz, üzülürken de, yaşanan bu tür olumsuzluklardan ders çıkarmak istiyoruz ki, bir daha böyle üzücü hadiseler yaşanmasın” diye konuştu.
Beyşehir’de de kız ve erkek öğrencilerin barındığı yurtlar olduğunu vurgulayan Özaltun, böyle bir olayın ilçede de yaşanmaması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde birtakım çalışmalar sergileyerek bu konuda üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını belirtti. Bu tür yaşanabilecek olaylarda ilk sorgulanacak kurumların milli eğitim ve yerel yönetimler gibi ilgili kamu kurumları olduğunu dile getiren Özaltun, “Öncelikle hedefimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir protokol yaparak, burada devlete, vakıf ve dernekler ile özel şahıslara ait yurtları denetleyip kontrol ederek, fiziki şartların daha da iyileştirilmesi için gerekli tedbir ve önlemleri almak olacak” dedi.
Özaltun, meclis toplantısında, ilçe genelinde son dönemde ilçe halkının yoğun şikayetine konu olan kaldırım işgallerine de değindi. Bu konuda, Beyşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini, Zabıta marifetiyle esnafı bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik uzun süren çalışmalar sergilediklerini anlatan Özaltun, hiçbir esnafa ise kaldırım işgalinden cezai işlem yapmadıklarını hatırlattı. Buna rağmen, kaldırım işgali konusunda bazı esnafların bekledikleri duyarlılık ve hassasiyetleri göstermediğini vurgulayan Özaltun, hiçbir esnafa ceza yazma taraftarı olmadıklarını belirtti.
Özaltun, gündeme gelen konularla ilgili meclis üyelerini de dinleyip görüşlerini alırken, toplantı daha sonra gündemdeki diğer konuların görüşülmesi ile son buldu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.