Beyşehir Belediyesi’nden Çarşı Camisi meydanına “Ters Şemsiye” uygulaması

Beyşehir Belediyesi’nden Çarşı Camisi meydanına “Ters Şemsiye” uygulaması
Beyşehir Belediyesi’nin Çarşı Camisi meydanında uyguladığı “Ters Şemsiye”, vatandaşları yazın sıcağından, kışın da yağışın olumsuz etkilerinden koruyacak.

Beyşehir Belediyesi, Merkez Çarşı Camisi önündeki meydanda ters şemsiye uygulaması yaparak alana daha estetik ve dikkat çekici bir görünüm kazandırdı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kent merkezinde çarşı meydanında bulunan Çarşı Camisi önündeki meydanda Belediye olarak ters şemsiye uygulamasını hayata geçirdiklerini söyledi. Bu konuda daha önce verdikleri sözü hatırlatan ve bugüne kadar dedikleri her hizmeti bir bir sırasıyla yerine getirdiklerini vurgulayan Özaltun, sanatsal ve yenilikçi bir yerel yönetim olarak Konya merkez de dahil olmak üzere ilk defa Merkez Çarşı Camisi meydanına ters şemsiye uygulaması ile estetik bir görüntü kazandırdıklarını belirtti. Şehrin en merkezindeki cami olan Çarşı Camisi’nin önündeki meydanın sürekli olarak cenaze namazları kılınan bir alan olduğunu da vurgulayan Özaltun, bu açıdan da kendileri için önem arz ettiğini kaydetti. Çarşı Camisi meydanındaki ters şemsiye uygulaması ile alanda oluşan gölgelikte cenaze namazı kılan cemaat ve vatandaşların yaz aylarında güneşin kavurucu sıcağından korunacağını, kış mevsiminde de yağışlardan etkilenmeyeceğini aktaran Özaltun, şunları kaydetti:
“Membran teknolojisi kullanılarak üretilen ters şemsiyeler, genelde alan kapama ve gölgelik olarak kullanılıyor. Bu şemsiyeler kullanıldığı alanlara daha estetik bir görünüm katarak dikkat çekiciliğini artırırken, yağmur, kar ve zararlı güneş ışınlarından da altında bulunan insanları koruyor. Genelde alışveriş merkezlerinde ve yürüyüş yollarında gölgelik olarak kullanılan ters şemsiyeler, açık hava spor üniteleri ile semt pazarı gibi geniş açıklıklı alanlarda da tercih edilebiliyor. Beyşehir Belediyesi olarak biz de uzun vadeli bir çözüm sunması ve birçok değişik avantajlı özelliği ile Çarşı Camimizin meydanında bu şemsiyeyi ilçemiz halkının hizmetine sunduk.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.