Beyşehir Belediyesi'nden Diriliş Ertuğrul dizisi atağı

Beyşehir Belediyesi'nden Diriliş Ertuğrul dizisi atağı
KONYA (AA) - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, TRT 1’de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin çekimlerine ilçelerinin de dahil edilmesi için...

KONYA (AA) - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, TRT 1’de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin çekimlerine ilçelerinin de dahil edilmesi için TRT Genel Müdürü ve filmin yönetmeni Mehmet Bozdağ’a birer mektup yazdıklarını söyledi.

"Diriliş Ertuğrul" dizisine mekan olarak ev sahipliği yapmak istediklerini belirten Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, dizi yönetmeni Bozdağ ve dizi ekibini, yaz aylarında gerçekleştirecekleri Göl Festivaline davet ettiklerini açıkladı.

Başkan Özaltun yazdığı mektupta, Diriliş Ertuğrul dizisinin son bölümlerinde adı sık geçen ve gündemden düşmeyen Sadettin Köpek’in, Anadolu Selçuklu Devleti’nde uzun yıllar vezirlik yapmış, çok yetenekli ve başarılı, kurnaz bir devlet adamı olduğunu ve Beyşehir’deki Kubadabad Sarayı’nda öldürüldüğünü hatırlattı:

"Kaderin cilvesine bakın ki Sadettin Köpek, mimarlığını yapıp inşa ettiği sarayın içinde 1239 yılında II. Kıyaseddin Keyhüsrev tarafından boğdurularak öldürülmüştür. Anadolu Selçukluları’nın ve Eşrefoğlu Beyliği’nin başkentliğini yapmış, içinde çok nadide, değerli tarihi eserlerle ve tarihi hatıralarla dolu olan Konyamızın Beyşehir İlçesi’nin Diriliş-Ertuğrul dizisinin ileriki bölümlerinde dahil edilmesi, oluşacak olan yeni bir ruh ve bu ruhla beraber daha yüksek bir toplumsal katılım ve şuur bilincinin inşa ve oluşmasında katkı sağlayacağını umut ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.