Beyşehir Belediyesi'nden tiyatro etkinliği

Beyşehir Belediyesi'nden tiyatro etkinliği
Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen tiyatro etkinliği kapsamında “Karar Senin, İlk Namaz” isimli oyun sahnelendi.

Beyşehir Belediyesi gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu’nun Beyşehir’de 4 ayrı perdede sahnelediği “Karar Senin, İlk Namaz” isimli oyunu beğeniyle izlendi. Beyşehir Göl Düğün Salonu’nda önce ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak gösterime giren tiyatro oyunu, ardından ilçe merkezinde yaşayan Beyşehirli vatandaşlar ile Huğlu Mahallesi’nden gelen talep üzerine bu yerleşim merkezinde de sahnelendi. Tiyatro oyunu ile İslam’ın şartlarından en önemlilerinden bir tanesi olan namazın görsel sanatla sahnede buluşturulması, salonu dolduranlar tarafından beğeni ve ilgiyle izlendi. Tiyatro oyununda, alkol bağımlısı haline gelen liseli bir gencin annesinin ısrarlı nasihat ve dualarıyla yarım kalan lise eğitimini tamamlaması ve kötü alışkanlıklarından kurtularak namaza başlaması, başından geçenleri yaşlılığında kızına anlatması ve bu anlatılanlardan kızının da o gün namaza başlama kararı vermesi konu ediliyor.

Tiyatro oyununu salonda beğenerek izlediğini belirten Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, programın sonunda sahneye çıkarak oyunun yönetmeni ve senaristi olan İsmail Gülnar’a Beyşehir’i yansıtan bir duvar saati hediye ederek oyunculara ise sahnelediği oyundan ötürü teşekkür etti. Özaltun, yaptığı konuşmada, yaklaşık bir saat süren bir tiyatro gösterisini hep birlikte zaman zaman duygusal anlar da yaşayarak izlediklerini belirterek, aslında insan ömrünün de bir tiyatro sahnesi gibi gelip geçici olduğunu, günün birinde doğanların, günün birinde mutlaka ölümle tanışacağını vurguladı. Özaltun, “Dolayısıyla bize bu dünyada verilmiş görevi aslında yapıyor, yerine getiriyoruz. Müslüman olarak doğduk, Allah’ım inşallah Müslüman olarak bizlere ölmeyi nasip etsin. Tabi dinimizin bize vermiş olduğu temel görevler de var. Bunların en önemlilerinden birisi de namazdır. Namaz konusu ile ilgili böyle güzel ve istifade edebileceğimiz bir tiyatro oyunu olunca Beyşehirli hemşehrilerimizle ve gençlerimizle buluşturmak istedik. Önceliğimiz insan olmakla birlikte ardından dinimizin bize emretmiş olduğu vazifeleri de yerine getirmemiz gerekiyor. Bunlardan birisi olan tabii ki namaz. İlk başta anne ve babalar olmak üzere çocuklarımıza da namazı sevdirmemiz ve yaşam biçimi haline getirmemiz gerekiyor. Bizler de yerel yöneticiler olarak çocuklarımıza bu anlamda bir nebze de olsa destek verme adına bu tiyatro etkinliğini düzenledik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.