Uğur Özteke

Uğur Özteke

Beyşehir Caddesi sakinlerinin istekleri var

Beyşehir Caddesi sakinlerinin istekleri var

Bugün önce Selçuk Mahallesi Beyşehir Caddesi yolu üzerindeki okurlarımızın bir araya gelerek oluşturdukları istek paketini sizlerle paylaşmak istekleri de yetkililere duyurmak mahalle sakinleri ve okurlarımız isteklerini özetle şöyle sıralıyorlar;

“Caddemiz ve sokağımız Şeker Fabrikası karşısındadır. Bu bölgede Perşembe günleri fabrikanın tam karşısında semt pazarı kurulmaktadır. Pazar yeri geç de olsa süpürülmektedir. Bu konuda Selçuklu Belediyemize teşekkür ederiz. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz park bahçeler ve çevre korum Daire Başkanlıklarına de tek tek teşekkür ediyoruz. Periyodik olarak caddenin temizliği ile bizzat ilgileniliyor.

Ancak Beyşehir caddesinin bildiğimiz kadarı ile Meram ilçemizin sorumluluk alanı tarafına pazar yerinin atıkları rüzgâr vb. yollarla taştıktan sonra caddenin temizliği aynı gün Meram Belediyesi tarafından yapılmadığı için, özellikle rögarların yağmur yağışlarında yetersiz kalması nedeniyle yoldan camiye gidememekteyiz.

İnanın bu konuyu abartmıyoruz. Keşke Belediyemizin en yetkilileri daire müdürlerimiz yağmurlu günlerde buradan bir geçseler bizlerin ne kadar haklı olduğumuzu görecek ve yaşayacaklar. Dolayısıyla bize hak verecekler.

Hafta sonları ve hafta içi özellikle Akyokuş’ta dinlenmeye gidenlerin şehre gelirken yol kenarına ne acıdır ki duyarsız insanlar tarafından çok çirkin bir şekilde attıkları içecek şişeleri, kola kutuları, ambalaj atıkları gerçekten güzel Konya’mıza yakışan bir görüntü olmamaktadır.

Bu konuda da yetkili mercilere defalarca e mail atmama rağmen “temizliyoruz” ve bunun gibi yuvarlak sözlerle geçiştirildiğini görüyoruz.

1-Bizim isteğimiz hiç süpürülmeyen ya da çok az süpürülen Beyşehir Caddesi’nin de pazar kalktıktan sonra acilen karşılıklı olarak Meram Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi’nce temizletilmesidir.

2- Cadde boyu (özellikle fabrika başlangıcından Şeker İHOO’na kadar) rögarların temizlenerek yağmur yağdığında geçilmez hale gelen caddenin sorununun giderilmesi.

3-Cadde ortasındaki ve Selçuklu kısmındaki dalları insanları rahatsız eden ağaçların budanması ve tıraşlanmasıdır.

Sizlerin aracılığı ile dertlerimizin sona ereceğine inanıyoruz. Hayırlı günler dileriz.”…

……………..

Bu konu anladığımız kadarı ile Büyükşehir’in de el atması ile bölge insanının dertlerine sona ereceği ve bizim belediyelerimize göre de çok basit bir olay.

Bölgenin en önemli özelliği vatandaşlarımızın da dikkat çektiği gibi bu güzergâhın Konya’nın bir başka giriş noktası olması.  Çünkü bu yolu pek çok şehirlerarası yolcu otobüsleri başta olmak üzere Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna geçiş noktası olmasıdır.

Bizler de belediyelerimizi ne kadar eleştirirsek eleştirelim Konya olarak belediyelerden en üst düzeyde hizmet alıyoruz. Belediyeler bize bu çıtayı alıştırdığı için de bizim isteklerimiz en iyisi yönünde.

İnşallah en kısa sürede buranın vatandaşlarımızın yüzünün güleceği şekilde olacağına inanıyor ve mahalle sakinlerinden müjdeli haberleri bekliyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir şeyi çok sevmek, insanı o şeye karşı kör ve sağır yapar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Camiye girerken telefonlarımızı kapattığımız zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR